David Alaba slavi nakon gola koji je zabio Barci u El Clasicu
 LLUIS GENE Afp
KRALJEVI UZELI PUNI PLIJEN

VIDEO: Real pobijedio Barcu u El Clasicu i produbio njen negativni niz kakav nije imala od 2008. godine

Real Madrid je s 2:1 pobijedio Barcelonu na Nou Campu u El Clasicu na koji su se vratili gledatelji
Piše: Sportske novosti/HinaObjavljeno: 24. listopad 2021. 15:04

BARCELONA - REAL MADRID 1:2 (Aguero 90+7 / Alaba 32', Vasquez 90+4)

BARCELONA: Ter Stegen - Mingueza (Od 46. Coutinho), Pique, Garcia, Alba - Gavi (Od 85. L. De Jong), Busquets, F. De Jong (Od 77. Sergi Roberto)- Dest, Memphis, Fati (Od 74. Aguero)

REAL MADRID: Courtois - Vazquez, Militao, Alaba, Mendy - Modrić, Casemiro, Kroos - Rodrygo (Od 72. Valverde (Od 90+1 Carvajal), Benzema, Vinicius (Od 87. Asensio)

ŽUTI KARTONI: Pique 58', Mendy 79'

-----------------------------------------------------------------------------------

U jednom od najvećih nogometnih derbija na svijetu Real Madrid je na Camp Nou pred 86.422 gledatelja pobijedio Barcelonu sa 2-1 preuzevši vrh ljestvice španjolskog prvenstva.

Nakon što je lani slavio sa 3-1, "Kraljevski klub" je tek treći put u povijesti spojio dvije ligaške pobjede u Barcinom dvorištu nakon što mu je to uspjelo davne 1929. i 1930. godine, te 1963. i 1965.

image
David Alaba slavi nakon gola koji je zabio Barci u El Clasicu
LLUIS GENE Afp

Golove za Real zabili su David Alaba (32), Lucas Vazquez (90+4), dok je za Barcu zabio Sergio Aguero (90+7).

Zanimljiv je i podatak kako je Ronald Koeman postao tek drugi trener u povijesti koji je izgubio prva tri "El Clasica". Prije njega to je uspjelo i Patricku O'Connellu između 1935. i 1940. godine, također na klupi Barcelone.

Bio je to prvi "El Clasico" u posljednjih 18 godina bez Lionela Messija ili Cristiana Ronalda u sastavima Barce i Reala. Premda je Barcelona imala veći posjed lopte, te nešto više udaraca, Real je posve zasluženo slavio. Koliko je Barcelona bila nemoćna pokazuje i podatak kako je pogodak Sergia Aguera u sedmoj minuti nadoknade bio prvi udarac u okvir domaćeg sastava.

Nakon mirnog i opreznog otvaranja susreta, prvu veliku priliku na utakmici imao je domaćin. Sergino Dest se u 25. minuti našao sam ispred Thibauta Courtoisa, no Amerikanac je očajno pucao prebacivši cijeli gol.

image
Barcelona - Real Madrid
LLUIS GENE Afp

Sedam minuta kasnije uzvratio je Real pogotkom. Bila je to brza kontra koju je u sjajan pogodak pretvorio David Alaba. Gol Alabe pogledajte OVDJE.

Barca se brzo mogla vratiti, u 35. minuti Pique je pucao glavom nakon ubačaja iz kornera, ali pored gola. U nastavku susreta Barcelona je pritiskala, ali bez pravih prilika, a Real je prijetio iz kontri. Jednu takvu gosti su iskoristili u četvrtoj minuti nadoknade zaključivši priču. Asensio je pucao, a Lucas Vazquez je pospremio odbijanac u gol. Njegov gol pogledajte OVDJE.

U posljednjim trenucima susreta rezultat je smanjio Sergio Aguero. Njegov gol pogledajte OVDJE.

Luka Modrić je u svojoj 400. utakmici za "Kraljevski klub" odigrao svih 90 minuta.

image
Luka Modrić odigrao je svoju 400. utakmicu za Real Madrid
INFOGRAFIKA: SOFASCORE

Infografika: SofaScore

U ranije igranom susretu Sevilla je pobijedila Levante sa 5-3 i barem privremeno preuzela vrh ljestvice španjolskog nogometnog prvenstva.

Andalužani su vodili sa 4-1, no Levante se pola sata prije kraja susreta približio na samo gol zaostatka. No, domaćin je vrlo brzo zabio i peti gol, a potom obranio prednost.

Za Sevillu su zabili Oliver Torres (8), Rafa Mir (24), Diego Carlos (38), Munil El Haddadi (50) i Fernando Reges (64), dok su za Levante strijelci bili Jose Luis Morales (34, 56) i Gonzalo Melero (62).

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nije nastupio za Sevillu.

Večeras se još sastaju Real Betis - Rayo Vallecano i Atlético Madrid - Real Sociedad.

Na ljestvici vodi Real Madrid sa 20 bodova, koliko imaju i Sevilla, te Real Sociedad, dok je Barca tek osam sa 15 bodova.

__________________________________________________

PRIJENOS UŽIVO:

90+7 - KRAJ! Barca nije pobijedila i u petoj utakmici protiv Reala što joj se nije dogodilo od 2008. godine. Real je pobijedio s 2:1

90+7 - GOOOL! Zabila je sada I Barca. Dest je asistirao za Aguera koji zabija za 1:2 u svojem prvom El Clasicu.

Gol Agüera pogledajte OVDJE.

90+4 - GOOOL! Asensio je pucao, Ter Stegen jedva obranio, a na loptu je naletio Vasquez i klizećim startom ju prije Garcije ugurao u gol! Cijela akcija krenula je nakon situacije u kojoj je Barca tražila penal.

Gol Valzqueza pogledajte OVDJE.

90+1 - Izašao je ozlijeđeni Velverde, ušao Carvajal.

90 - Igrat će se još sedam minuta sučeve nadoknade.

87 - Izašao je Vinicus, ušao Asensio (Real Madrid).

85 - Izašao je Gavi, ušao L. De Jong (Barcelona).

79 - Žuti karton je dobio Mendy (Real Madrid) koji je odugovlačio s vraćanjem lopte u igru.

77 - Nova zamjena kod Barce. Izašao je De Jong, a ušao Sergi Roberto.

74 - Iz igre je izašao Ansu Fati, a u igri je Sergio Aguero (Barca).

73 - Probala je sada Barca. Dest je opalio lijevom nogom, ali pokraj gola.

72 - Zaprijetio je sada Real. Mendy je tražio Benzemu koji je promašio loptu, a onda je na nju naletio Valverde i pucao pokraj gola.

72 - Promjena kod Reala. Izašao je Rodrygo, a u igri je Valverde.

67 - Barcelona nije pobijedila u zadnje četiri utakmice protiv Reala. Ostane li ovako, Barca će imati najdulji negativni niz protiv neke ekipe u La Ligi još od 2008. godine kada su također bili u minusu s Realom.

63 - Nakon početne inicijative Barce u nastavku, igra se malo umirila.

58 - Barca je sada tražila penal nakon što je igrač Reala igrao rukom u vlastitom šesnaestercu, ali sudac je procijenilo da nije bilo namjere. Pique je dobio žuti karton zbog prigovora.

49 - Probao je sada Ansu Fati, ali ravno u ruke u Courtoisa.

48 - Drugi dio bolje je otvorila Barca. Coutinho je ubrzao igru i već sudjelovao u nekoliko dobrih situacija za domaćina. Sada je pucao po golu, ali samo u blok.

46 - Počeo je drugi dio. Barcelona je napravila promjenu. U svlačionici je ostao Mingueza, a u igri je Coutinho.

image
David Alaba slavi nakon gola koji je zabio Barci u El Clasicu
JOSEP LAGO Afp

45 - Gotovo je prvo poluvrijeme. David Alaba je zabio golčinu u 32. minuti nakon sjajne kontre Barce. Gosti su htjeli i penal nakon pada raspoloženog Vinicusa u šesnaestercu Barce, ali nisu ga dobili.

44 - Busquets je pronašao Albu koji je odmah uposlio Fatija koji je pucao s nekih pet, šest metara, ali u blok.

39 - Kakvu je sada priliku propustio Real. Kroos je pronašao Rodryga u šesnaestercu Barce, a ovaj opalio, ali ravno u golmana domaćina. Na kraju je suđena i ruka mladog napadača gostiju.

35 - Probao je sada Pique glavom, ali puca pokraj gola.

image
David Alaba slavi nakon gola koji je zabio Barci u El Clasicu
JOSEP LAGO Afp

32 - GOOOL! Alaba zabija za veliko vodstvo Real Madrida! Gosti su povukli kontru. Eder je uzeo loptu, predao ju je Viniciusu koji je promiješao nekoliko igrača i na kraju je Alaba zakucao u gol za vodstvo u El Clasicu! Njegov gol pogledajte OVDJE.

31 - Okušao se sada Depay, ali nije bio precizan.

25 - Sada je Barca imala i najbolju priliku na utakmici. Dest je ostao sam na sedam, osam metara, ali pucao je preko gola.

24 - Real se polako budi. Vinicius radi velike probleme obrani Barce, ali na njihovu sreću je sada bio u zaleđu.

21 - Real je sada tražio penal nakon što je Vinicius pao u šesnaestercu, ali sudac je samo odmahnuo rukom i bio je u pravu. Ponovljena snimka pokazuje da je kontakt bio upitan.

18 - Šutevi u okvir su i dalje 0:0, a Realu piše da ima jedan pokušaj, vjerojatno onaj glavnom nakon kornera koji je odbijen u novi korner.

image
Barcelona - Real Madrid
LLUIS GENE Afp

14 - Još uvijek nema prave šanse. Real je maloprije imao dva kornera zaredom, no nije ih pretvorio u gol.

7 - Za sada niti jedna ekipa nije stvarila ozbiljnu priliku. Igra se odvija uglavnom na sredini terena, daleko od oba gola.

5 - Luka Modrić igra od prve minute u dresu Reala, a ovo mu je jubilarni 400. nastup za "kraljevski klub".

2 - Po prvi puta u novijoj eri se El Clasico igra bez dvije najveće zvijezde na svijetu nakon što je Cristiano Ronaldo napustio Real, a Lionel Messi Barcelonu. Fokus je sada na mladim talentima poput Ansua Fatija i Viniciusa Juniora.

1 - Počeo je El Clasico!

__________________________________________________

Linker
19. travanj 2024 06:17