JAVIER SORIANO Afp
SLAVNI DVOJAC NA VRHU

VIDEO: Real puše za vrat Barci! Benzema upropastio Modrićevu asistenciju i gol, a onda se dvaput iskupio

Kraljevski klub slavio je u naknadno odigranoj utakmici 17. kola i približio se Barceloni
Piše: SNObjavljeno: 02. veljača 2023. 23:03

Real Madrid slavio je 2:0 nad sastavom Valencije u naknadno odigranoj utakmici 17. kola španjolskog prvenstva. S nova tri boda domaćini sa Santiago Bernabeua umanjili su zaostatak za Barcelonom, te sada broje pet bodova manje na drugom mjestu ligaške ljestvice.

Luka Modrić igrao je do 66. minute, a da su njegovi suigrači bili malo spretniji, mogli bismo govoriti o izvrsnim asistencijama. Kapetan ‘Vatrenih‘ već u trećoj minuti dodavanjem je izbacio kompletnu obrambenu liniju ‘Šišmiša‘ i ponudio stopostotnu šansu Marcu Asensiju, no vratar gostiju zaustavio je udarac španjolskog reprezentativca.

Kraljevi su kontrolirali susret od prve do zadnje minute, protivniku nisu dopustili ni jedan udarac prema vratima u prvoj dionici. U posljednjim minutama prvog dijela, Antonio Rudiger zatresao je mrežu na ubačaj Modrića iz kornera, ali intervencijom VAR-a gol je poništen zbog poprilično nepotrebnog prekršaja Karima Benzeme. Najnoviji vlasnik Zlatne lopte pretjerao je prilikom "hrvanja" s Yunusom Musahom, odgurnuo ga je dlanom pruženim u lice i upropastio več proslavljeni pogodak Rudigera. PONIŠTENI GOL POGLEDAJTE OVDJE.

Izabranici Carla Ancelottija nisu dugo žalili zbog poništenog zgoditka, već početkom drugog dijela praktički je riješeno pitanje pobjednika. Benzema se iskupio s dvije asistencije, prvo je dodao nesuđenom strijelcu iz prvog poluvremena. Asensio (52.) je iskoristio dodavanje da bi doveo Real u vodstvo sjajnim udarcem s distance u desni kut vratara Mamardashvilija, a za ekspresnih 2:0 pobrinuo se Vinicius Junior tri minute kasnije. Brazilac je karakterističnim mu sprintom iza sebe ostavio sve čuvare nakon dodavanja Benzeme i matirao gruzijskog golmana za sedmi ligaški pogodak u sezoni.

>>>> POGODAK ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE <<<<

>>>> POGODAK ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE <<<<

Real je od 72. minute igrao s igračem više. Gabriel Paulista, stoper Valencije i bivši igrač Arsenala, grubo je startao na Viniciusa u pokušaju da zaustavi još jedan njegov sprint, a zvijezdi Madriđana nije se svidio očigledno namjerni prekršaj. Nakon što su se jedan drugomu "unijeli u lice", glavni sudac Javier Rojas poslao je Paulistu u svlačionicu. PREKRŠAJ I ISKLJUČENJE PAULISTE POGLEDAJTE OVDJE.

Valencia je ovim porazom ostala na 14. mjestu ljestvice s 20 bodova i malo su toga pokazali u premijernom nastupu Voroa, koji je privremeno naslijedio Gennara Gatussa na trenerskoj poziciji.

Idući izazov Realu će predstavljati gostovanje kod Mallorce u nedjelju, a Valencia gostuje u Gironi.

Linker
19. travanj 2024 07:43