Real Madrid se plasirao u finale Superkupa

 FAYEZ NURELDINE Afp
KRALJEVI U FINALU

VIDEO: Real slavio u ludom El Clasicu! Luka Modrić izašao uz ovacije, a njegova zamjena zabila za pobjedu

Real Madrid je s 3:2 pobijedio Barcelonu koja se dva puta vraćala u život u odličnom derbiju
Piše: Sportske novosti/Slaven KižlinObjavljeno: 12. siječanj 2022. 22:34

BARCELONA - REAL MADRID 2:3 (L. De Jong 41, Fati 84'/ Vinicius Junior 25', Benzema 72', Valverde 98')

BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen - D. Alves (Od 78. Nico), Araujo, Pique, J. Alba - F. De Jong (Od 46. Pedri), Busquets, Gavi (Od 78. Depay) - Dembele, L. De Jong (Od 66. Ansu Fati), Torres (Od 46. Ezzalzouli (Od 110. Jutgla))

REAL MADRID (4-3-3): Curtois - Carvajal (Od 91. Vazquez), Militao, Fernandez, Mendy - Modrić (Od 82. Valverde), Casemiro, Kroos - Asensio (Od 68. Rodrygo), Benzema, Vinicius (Od 110. Camavinga)

_______________________________________________

Sjajni El Clasico na neutralnom terenu u Rijadu pripao je Realu. Pobjednik će u nedjelju igrati finale španjolskog Superkupa protiv pobjednika današnjeg ogleda između Athletic Bilbao i Atletico Madrida.

Oba trenera izveli su najjače snage, Ancelotti je neposredno uoči dvoboja ostao bez Davida Alabe koji je osjetio bol u mišiću, pa je na njegovo mjesto uskočio Nacho Fernandez. Xavi, koji se vratio u Saudijsku Arabiju što je nedavno preuzeo Barcelonu, imao je napokon širi izbor igrača, oporavili su se Pedri i Fati. No, obojica su krenuli su klupe, a debitantski nastup upisao je Ferran Torres, 55 milijuna eura vrijedno pojačanje iz Manchester Cityja.

Vječna vezna linija Kraljevskog kluba, Modrić - Casemiro - Kroos, nametnula je ritam na otvaranju utakmice, vodeća momčad LaLige bila je osjetno bolja. Jedino što im je nedostajala preciznost u završnici. Prvi je zaprijetio Karim Benzema, francuski centarfor je potegnuo sa 20 metara, lopta je završila preko gola, zbilo se to u drugoj minuti dvoboja. Iz slične situacije, ali s desne strane pokušao je Asensio u 8. minuti, učinak je bio isti, lopta je preletjela vrata.

Luka Modrić od prve minute bio je vrlo raspoložen, imao je nekoliko minijatura, a u 12. minuti sjajno je izbacio Viniciusa u kontru, Brazilac je pobjegao obrani Katalonaca, ipak sustigao ga je Araujo i Vinicius na kraju nije uspio izvesti udarac kako bi htio, pa je njegov pokušaj s 10-ak metara završio u naručju Ter Stegena.

Od igrača u plavo-crvenim dresovima malo smo vidjeli, u 18. minuti ukazao se Dembele, pobjegao je po lijevoj strani, oštro je ubacio, ali je Nacho na pet metara bio najviši i izbacio u korner iz kojeg se rodila nova prigoda Reala, odlično su istrčali kontru Benzema, Vinicius i Asensio, potonji je pucao s ruba kaznenog prostora te prebacio vrata.

I onda napokon pogodak. Busquets je neoprezno izgubio loptu u krugu centra, Benzema ju je izbio do Modrića, koji je odmah odigrao za Francuza. Najbolji strijelac Reala u pravi trenutak proigrao je Viniciusa na lijevoj strani, Brazilac je ovog puta uspio napraviti dovoljan razmak od Arauja i u trećem dodiru rasparao je mrežu nemoćnog njemačkog vratara Katalonaca. Gol za vodstvo Reala pogledajte OVDJE.

image
FAYEZ NURELDINE Afp

Nakon tog gola Barcelona uspjela vratiti u igru. Preuzeli su kontrolu i stvarali zanimljive situacije pred Courtoisom, Luuk de Jong imao je čisti zicer nakon ubačaja raspoloženog Dembelea. Nizozemac je glavom s pet metara pucao ravno u belgijskog vratara. Real je svjesno ili ne, ostavio loptu Kataloncima, koji su to iskoristili. De Jong je još jednom pokušao glavom, Courtois je obranio. Dembele je u jednom trenutku povaljao pola obrane Madriđana, ali njegov udarac završio je u bloku Nacha. No, za upornost su nagrađeni u 42. minuti.

Bio je to s(p)retan pogodak Luuka de Jonga, koji je natrčao na ispucanu loptu Militaa, ona se od Nizozemca odbila u vratnicu, pa u mrežu. Opet je začetnik te akcije bio Dembele. Taj gol pogledajte OVDJE. Na odmor se otišlo s 1:1 nakon vrlo zanimljivih 45 minuta.

image
FAYEZ NURELDINE Afp

U drugi dio Xavi Hernandez ušao je s dva osvježenja, umjesto F. de Jonga i Torresa ušli su Pedri i Ezzalzouli. Barcelona je nastavila u istom ritmu kako je završila prvi dio. Nametnuli su se od prve sekunde, Dembele je pucao sa 16 metara preko gola, puno opasniji bio je Pedri u 49. minuti, njegov pokušaj s 18 metara prohujao je pored vrata, teško bi to Courtois obranio da je mladi veznjak bio precizniji. Nakon toga Real je uspio vratiti ravnotežu u igru, nisu doduše stvarali neke opasnosti pred Ter Stegenom, ali i zauzdali su i suparničke pokušaje. Dvoboj je ušao u mirniji tijek što se tiče šansi, ali s puno više prekida.

Treneri su osjetili da je vrijeme za izmjene, Luuka de Jonga zamijenio je Ansu Fati, dok je Ancelotti izvadio Asensia i stavio Rodryga koji je već u prvom dodiru s loptom kreirao prigodu Benzemi, koji je s 14 metara s desne strane pogodio suprotnu vratnicu. Bio je to nagovještaj novog vodstva Kraljeva. Opet je Benzema bio u centru pozornosti, prvo je nakon dodavanja Mendyja pucao s 12 metara, Ter Stegen sjajno je obranio, lopta se odbila na desnu stranu do Carvajala koji iz prve vraća na pet metara, gdje se našao Benzema i zabija za vodstvo.

image
FAYEZ NURELDINE Afp

Nagnalo je to Xavija na preuzimanje rizika, umjesto Gavija i Alvesa ušli su Nico Gonzalez i Memphis Depay. U 82. minuti uz ovacije s tribina izašao je Luka Modrić. Ovacije za kapetana Vatrenih pogledajte OVDJE. Zamijenio ga je Valverde, a samo minutu kasnije izjednačenje. Ansu Fati pogodio je glavom s pet metara nakon savršenog ubačaja Danija Alvesa. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata pa je dvoboj otišao u produžetke.

Barcelona je i dalje tražila put do pogotka, napadali su, stvarali gužve pred vratima Kraljevskog kluba, a onda je u 98. minuti sjevnula kontra igrača u bijelim dresovima. Casemiro je odigrao za Rodryga koji je ušao u šesnaesterac, dao povratnu loptu na deset metara, Vinicius je preskočio i prevario Ter Stegena, a Valverdeu je ostala samo egzekucija. Pobjednički gol Reala pogledajte OVDJE.

Uslijedio je brzi odgovor Katalonaca, Busquets je potegnuo s 18 metara, Belgijac je to odbio do Dembelea koji je odmah pucao iskosa, ali se Courtois opet iskazao sjajnom obranom. Uzbudljivo je bilo u završnim minutama, Fati je škaricama skoro izjednačio, a u kontri je Rodrygo imao čisti zicer i pucao pokraj gola, na kraju bez posljedica.

image
- Afp

Druga utakmica polufinala igra se u četvrtak u 20.00, a sastaju se Atletico Madrid i Athletic Bilbao. Finale je na rasporedu u nedjelju.

___________________________________________________

PRIJENOS UŽIVO:

120+2- Kraj! Real je u finalu Superkupa, a protivnika će saznati sutra u 20 kada igraju Atletico Madrid i Athletic Bilbao.

120+1 - Luda minuta na El Clasicu. Najprije je Ansu Fati pucao po golu Reala i nije uspio zabiti, a onda je u odličnoj prilici bio i Rodrygo na drugoj strani, ali je pucao pokraj gola.

110 - Barcelona je napravila i šestu zamjenu. Izašao je Ezzalzouli, a ušao Jutgla.

110 - Izašao je Vinicius Junior, ušao Camavinga.

109 - Pucao je sada Ezzalzouli, ali pokraj gola.

106 - Casemiro puca, ali traljavo i lopta završava u rukama Ter Stegena.

106 - Počeo je drugi dio.

105 - Kraj prvog produžetka. Real je u prednosti, vodi 3:2.

101 - Što je sada obranio Courtois! Najprije je pucao Busquets, a onda i Dembele, ali Belgijanac brani.

98 - GOOOL! Fede Valverde zabija za novo vodstvo Reala. Kraljevi su napravili fantastičnu kontru koju završava Valverde koji je zaradio i žuti karton zbog neprimjerenog slavlja.

91 - Dembele je pao u šesnaestercu Reala, ali umjesto penala je dosuđeno da je on igrao rukom.

91 - Izašao je Carvajal, a ušao Vazquez.

91 - Počeo je prvi produžetak

90+2 - Kraj. Slijede produžeci!

90 - Igrat će se još dvije minute. Ako nitko ne zabije, gledat ćemo još pola sata El Clasica.

86 - Živnula je sada Barca i stvorila nekoliko dobrih šansi. Preokret visi u zraku.

84 - GOOOL! Tinejdžerska senzacija Ansu Fati zabija glavom za izjednačenje i vraća sve na početak.

82 - Izlazi Luka Modrić, a ulazi Fede Valverde. Hrvatski kapetan ispraćen je ovacijama, a to možete vidjeti OVDJE.

78 - Dvostruka promjena kod Barce. Izašli su Alves i Gavi, a ušli Nico i Depay.

75 - Casemiro je požutio.

72 - GOOOL! Karim Benzema zabija za 2:1! Francuz je pucao, Ter Stegen mu je obranio, ali lopta se odbila do Realovih igrača i nakon gužve ponovno stigla do Benzeme koji je samo proslijedio loptu u nebranjeni dio mreže.

69 - Benzema je sada sjajno tukao, ali njegov pokušaj odsjeda na stativi.

68 - Mijenja sada i Real. Izlazi Asensio, ulazi Rodrygo.

66 - Nova promjena kod Barce. Izlazi Luuk De Jong, a ulazi Ansu Fati.

62 - Igra je zaustavljena jer su Alba i Asensio ostali ležati nakon jednog međusobnog sudara, ali obojica su se pridigli. U nastavku je nešto bolja Barca.

54 - Dembele je sada opalio iz poluvoleja, ali taj udarac odlazi pokraj gola.

51 - Požutio je Dani Alves.

49 - Pedri je sada opalio s ruba šesnaesterca, ali njegov udarac odlazi malo pokraj stative.

46 - Barcelona je napravila dvostruku promjenu na poluvremenu. Izašli su Torres i F. De Jong, a ušli Ezzalzouli i Pedri.

46 - Počeo je drugi dio!

45 - Kraj prvog dijela. Real je bolje otvorio utakmicu i poveo preko Viniciusa u 25. minuti, dok je Barca uspjela izjednačiti u 41. preko Luuka de Jonga.

41 - GOOOL! Ponovno je probala Barca, a lopta je najprije došla do Militaoa koji je pokušao izbiti, ali je pogodio Luuka De Jonga koji je postavio nogu i od stative poslao loptu u mrežu. Barcin gol pogledajte OVDJE.

39 - Pucao je Asensio, ali brani Ter Stegen.

34 - Pucao je sada Dembele, ali preko gola.

30 - Barca je sada imala šansu. Dembele je ubacio, L. de Jong pucao glavom, ali ravno u Curtoisa.

25 - GOOOL! Vinicius Junior je zabio za vodstvo Reala. Benzema je ukrao jednu loptu na centru, dodao ju Modriću koji mu ju je odmah vratio, a Francuz je pronašao Viniciusa koji zabija za erupciju oduševljenja na stadionu. Taj gol možete vidjeti OVDJE.

23 - Ferran Torres je dobio žuti karton.

19 - Sjajna kontra Reala koji je u tri dodavanja došao do Barcinog šesnaesterca. Asensio je slomio Albu i pucao u suprotni kut, ali previsoko.

18 - Ubacio je sada Dembele, ali Realova obrana je otklonila opasnost.

12 - Luka Modrić igra odlično. Sada je sjajnom loptom izbacio cijelu obranu Barce, ali šut Viniciusa brani Ter Stegen.

10- Pucao je maloprije De Jong i napucao u ruku braniča Reala. Tražio je penal, no nije ga dobio jer nema elemenata za tako nešto.

8 - Sada je probao i Asensio, ali i on šalje loptu preko gola.

5 - Španjolski Superkup se igra u turnirskom sistemu. Real i Barca igraju prvo polufinale, dok se sutra od 20 sastaju Atletico Madrid i Athletic Bilbao u drugom polufinalu.

2 - Prvi je zaprijetio Real, ali pokušaj Benzeme odlazi preko gola.

- Počeo je El Clasico!

- Za Barcelonu će u ovom El Clasicu debitirati Ferran Torres koji je nedavno doveden iz Manchester Cityja.

- Luka Modrić kreće od prve minute.

_______________________________________________

Linker
17. travanj 2024 08:24