JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
EL CLASICO U MADRIDU

VIDEO: Real srušio Barcelonu u spektaklu na Bernabeuu, Modriću ovacije, pogledajte golove

Kraljevski klub slavio je u velikom derbiju i odvojio se od rivala na vrhu tablice
Piše: SN, HinaObjavljeno: 16. listopad 2022. 18:05

REAL MADRID - BARCELONA 3:1 (Benzema 12‘, Valverde 35‘, Rodrygo 90 + 1‘/ Torres 83‘)

Madrid - Stadion Santiago Bernabeu. Gledatelja 78000. Sudac: Jose Maria Sanchez 7

REAL (4-3-3): Lunin 6,5, Carvajal 6,5 (od 88‘ Rudiger-), Militao 7, Alaba 6,5, Mendy 6,5, Tchouameni 6,5, Kroos 7, Modrić 6,5 (od 78‘ Camavinga-), Valverde 7,5, Benzema 7 (od 88‘ Asensio-), Vinicijus 7 (od 85‘ Rodrygo-). Trener Carlo Ancelotti 7.

BARCELONA (4-3-3):Ter Stegen 6, Sergi Roberto 6, Kounde 6, Garcia 5,5, Balde 5,5 (od 60‘ Alba), Busquets 6 (od 60‘ Gavi), De Jong 6,5, Pedri 6,5 (od 83‘ Kessie-), Raphinha 5,5 (od 60‘ Torres), Lewandowski 6, Dembele 6 (od 73‘ Ansu Fati-). Trener Xavi Fernandez 6.

Žuti kartoni: Vinicius (30‘ prigovor), Modrić (75‘ preoštra igra), Gavi (81‘ preoštra igra)

Igrač utakmice: Fede Valverde (Real Madrid)


U jednom od najvećih nogometnih derbija na svijetu Real Madrid je na Santiago Bernabeu pobijedio Barcelonu s 3-1, a za "Kraljevski klub" je do 78. minute igrao Luka Modrić.

Aktualni europski i španjolski prvak je poveo u 12. minuti golom francuskog napadača Karima Benzeme. Bila je to brza kontra domaćina, Toni Kroos je uposlio Viniciusa koji je probio lijevu stranu i krenuo prema Ter Stegenu. Barcin vratar je obranio njegov pokušaj, ali je Benzema pokupio odbijanac i s nekih 11-12 metara pogodio za 1-0.

POGODAK ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE

image
THOMAS COEX Afp

Bio je to njegov 12. gol u susretima protiv Barcelone. Najviše golova u "El Clasicima" zabio je Lionel Messi, čak 26. Benzema je sada na diobi osmog mjesta sa Santillanom.

Za 2-0 zabio je Federico Valverde u 35. minuti sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora. U 51. minuti Real treći put zabija, drugi put Karim Benzema. Međutim, pogodak je poništen zbog zaleđa.

POGODAK ZA 2:0 REALA POGLEDAJTE OVDJE

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Barca tijekom utakmice nije imala previše prilika, a tek je u završnici pokazala nešto. U 78. minuti s 20 metara pucao je Ansu Fati, ali pored gola. Utakmicu je u vode neizvjesnosti vratio Ferran Torres u 83. minuti.

POGODAK ZA 2:1 POGLEDAJTE OVDJE

Fati je prošao po lijevoj strani ubacivši loptu u kazneni prostor, Lewandowski je propustio do Torresa koji je zabio iz blizine. Četiri minute kasnije Fati je mogao izjednačiti, ali je pucao pored gola.

U sudačkoj nadoknadi Real je dobio kazneni udarac nakon što je Eric Garcia oborio Rodryga. Sudac Jose Sanchez je pregledao video zapis pokazavši na bijelu točku, a Rodrygo je bio siguran za 3-1.

POGODAK ZA 3:1 POGLEDAJTE OVDJE

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić igrao je za Real do 78. minute. Bio je to njegov 27. nastup u najatraktivnijem svjetskom derbiju. Debitirao je 29. kolovoza 2012. kada je debitirao protiv Barce u Superkupu. Rekorderi po broju nastupa u "el clasicu" su Sergio Ramos i Messi s po 45 nastupa.

image
THOMAS COEX Afp

image
THOMAS COEX Afp

U prvom nedjeljnom susretu Real Sociedad je na gostovanju pobijedio Celtu Vigo s 2-1 ostvarivši sedmu uzastopnu pobjedu u svim natjecanjima.

Asier Illarramendi je u 30. minuti doveo goste u vodstvo, no devet minuta kasnije izjednačio je Iago Aspas.

Pobjedu baskijskom sastavu donio je Igor Zubeldia u 54. minuti.

Real je ovom pobjedom preuzeo vrh ljestvice s 25 bodova, tri više od Barcelone. Po 19 bodova imaju Atletico Madrid i Real Sociedad.

KRAJ UTAKMICE!

90 + 1‘ GOOOL! Precizan je Rodrygo s bijele točke!

POGODAK ZA 3:1 POGLEDAJTE OVDJE

89‘ JEDANAESTERAC ZA REAL! Pada Rodrygo u šesnaestercu i nakon pregleda snimke sudac pokazuje na bijelu točku.

87‘ Umalo 2:2! Fati je pucao, ali otišlo je to pored vratnice.

83‘ GOOOL! Smanjila je Barcelona! Torres je strijelac! Fati se sjajno probio po lijevoj strani, ubacio u sredinu, Lewandowski to uz lagani dodir prosljeđuje do Torresa koji pogađa iz velike blizine.

POGODAK ZA 2:1 POGLEDAJTE OVDJE

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

78‘ Luka Modrić uz ovacije i veliki pljesak tribina napušta travnjak, u igru će Camavinga.

78‘ Prilika za Barcu! Fati puca s 20-ak metara, no odlazi to pored vratnice! Ispružio se, za svaki slučaj, Lunin koliko je mogao.

75‘ Žuti karton za Modrića zbog starta na Pedriju.

74‘ Lewandowski pada u šesnaestercu nakon duela s Carvajalom! Skočili su igrači Barcelone, ali sudac pokazuje da od jedanaesterca neće biti ništa. Xavi je bijesan.

73‘ Nova izmjena kod Barcelone. Izlazi Dembele, a u igru će Fati.

72‘ Lewandowski iz slobodnog udarca pogađa živi zid.

69‘ SJAJAN POTEZ MODRIĆA Luka je petom, okružen s nekoliko igrača Barcelone, provukao loptu do Benzeme, ali napadač Reala nije najbolje pucao i Barca se ovoga puta izvukla.

68‘ Pritišće Real! Modrić je sada proigrao Benzemu, no Garcia zaustavlja Francuza i šalje loptu u korner.

image

Xavi ne može biti zadovoljan s događanjima na travnjaku

THOMAS COEX Afp

64‘ Benzema gura do Viniciusa, ali Brazilac je zakasnio i lopta završava u rukama Ter Stegena.

60‘ Xavi radi tri promjene! Raphinha, Balde i Busquets izlaze s terena, a u igru će Torres, Alba i Gavi.

52‘ PONIŠTEN GOL REALA! Benzema je fantastično pogodio s ruba šesnaesterca, ali pogodak se neće pisati! Francuski napadač bio je u zaleđu, potvrdila je to i snimka.

PONIŠTENI POGODAK BENZEME POGLEDAJTE OVDJE

50‘ Pokušao je Kroos, ali njegov udarac s vrha šesnaesterca odlazi preko gola.

46‘ Počelo je drugo poluvrijeme!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45‘ Kratki pogled na statistiku: Posjed lopte je 38% - 62% u korist Barcelone. Gosti su uputili i više udaraca prema golu 4-8, ali Real ima jedan više u okvir 3-2.

35‘ GOOOL! Real vodi 2:0! Povukli su domaćini kontru pa nakon nekoliko kombinacija Mendy pronalazi Valverdea koji s 18 metara snažno puca i šalje loptu u sami kut pored nemoćnog Ter Stegena.

POGODAK ZA 2:0 REALA POGLEDAJTE OVDJE

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

26‘ Kakav promašaj Lewandowskog! Opasno je sada zaprijetila Barcelona! Oštar ubačaj s desne strane poslao je Raphinha, De Jong kasni, ali lopta na drugoj stativi pronalazi Lewandowskog koji u klizećem startu iz velike blizine šalje loptu preko gola.

PROMAŠAJ LEWANDOWSKOG POGLEDAJTE OVDJE

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

20‘ Pogodak kao da je dodatno motivirao igrače Real Madrida koji sve više vremena provode na polovici gostujućeg sastava.

12‘ GOOOL! Vodi Real Madrid, strijelac je Benzema! Kakav je posao u ovoj akciji odradio Toni Koos! Povukao je Nijemac i pod prekršajem u padu gurnuo Viniciusa u stopostotnu priliku, Ter Stegen brani udarac brazilskog napadača, no lopta se odbija do Benzeme koji s 10-ak metara to mirno šalje u mrežu!

POGODAK ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE

image
THOMAS COEX Afp

8‘ Vinicius je pokušao zabiti između četvorice, no blokira to obrana Barcelone. Bit će udarac iz kuta za Real.

image
OSCAR DEL POZO CANAS Afp

5‘ Raphinha je pokušao s 20-ak metara, ali lopta odlazi ravno u ruke Lunina!

1‘ Počela je utakmica na Santiago Bernabeuu!

>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj! Kod Barcelone umjesto najavljivanog Gavija startat će De Jong, a Raphinha je unutra umjesto Fatija. U Realu, jasno, Modrić od prve minute...

Linker
09. svibanj 2024 01:55