LLUIS GENE Afp
PROSIPANJE UGLEDA

VIDEO: Težak poraz Reala! Junak sa četiri gola uništio Kraljeve, Modrić i društvo se opraštaju od naslova

Ni u jednoj ligaškoj utakmici ove sezone Madriđani nisu primili ovoliki broj golova
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 25. travanj 2023. 21:25

U 31. kolu španjolskog prvenstva Real Madrid loše se proveo u Gironi. Domaćin im je napunio mrežu s četiri pogotka, a sve ih je režirao Valentin Castellanos. Ni u jednoj ligaškoj utakmici sezone Kraljevi nisu primili četiri gola, a "poker" pod autorstvom Castellanosa otklonio je sve dvojbe o prvaku Španjolske, ako su uopće postojale. Girona je slavila 4:2, a za Real su zabili Vinicius Junior i Lucas Vasquez.

image

Valentin Castellanos

LLUIS GENE Afp

Zanimljivo, na jučerašnji dan prije 10 godina Robert Lewandowski postigao je četiri pogotka u dresu Borussije Dortmund protiv Reala u Ligi prvaka, a Castellanos je danas izveo ‘poker‘ kao podsjetnik na tu neslavnu epizodu Kraljeva. Luka Modrić igrao je do 63. minute.

Argentinac Castellanos u prvom se dijelu dvaput upisao u strijelce (12., 24.), da bi Vinicius Junior probudio nade Kraljeva u 34. minuti. No, samo do početka drugog dijela, jer Castellanos je ponovno zatresao mrežu inače pričuvnog vratar Lunina u 46. minuti, a u 62. riješio pitanje pobjednika. Lucas Vasquez u 85. zabio je utješni zgoditak za sastav Carla Ancelottija.

PRVI POGODAK CASTELLANOSA POGLEDAJTE OVDJE

DRUGI POGODAK CASTELLANOSA POGLEDAJTE OVDJE

Castellanos je postao prvi igrač u ovom stoljeću koji je četiri puta zatresao mrežu Real Madrida u ligaškom susretu. Dosad je brojao sedam pogodaka u La Ligi, sada je na 11.

TREĆI POGODAK CASTELLANOSA POGLEDAJTE OVDJE

ČETVRTI POGODAK CASTELLANOSA POGLEDAJTE OVDJE

Novim porazom - šestim u ligaškoj domeni - Real je ostao 11 bodova iza Barcelone, koja može dodatno pobjeći već u srijedu, kada gostuje kod Rayo Vallecana. Kako god taj ogled završio, svaki scenarij osim onog u kojem Katalonci podižu titulu krajem sezone ravan je apsolutnom čudu.



Veliki bod Real Sociedada kod Betisa

U derbi utakmici 31. kola španjolske La Lige nije bilo pobjednika, ogled bez pogodaka u Sevilli su odigrali nogometaši Betisa i Real Sociedada.

Real Sociedad je ovim bodom učvrstio četvrto mjesto na ljestvici, posljednje koje iduće sezone vodi prema Ligi prvaka. Betis je peti i potencijalnom pobjedom je mogao doći na tri boda Real Sociedadu, ali Andalužani u tome nisu uspjeli.

Utakmica je bila očekivano tvrda uz mali broj pravih prilika. U drugom dijelu Betis je napadao, no gosti iz San Sebastiana su odbili sve napade.

U srijedu su na rasporedu utakmice Atletico Madrid - Mallorca, Getafe - Almeria, Celta - Elche i Rayo Vallecano, dok će kolo u četvrtak zatvoriti Valencia - Valladolid, Villarreal - Espanyol i Athletic - Sevilla. (Hina)

Linker
14. svibanj 2024 05:03