OSCAR DEL POZO Afp
MAESTRO ZAVRŠIO NA KLUPI

VIDEO: Težak poraz Reala u derbiju, je li sudac oštetio Kraljeve? Modrić je poludio zbog te situacije

Hrvatski kapetan ostao je u svlačionici uoči drugog poluvremena, Kraljevi su odmah primili gol
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 24. rujan 2023. 23:04

Luka Modrić startao je kao kapetan Reala u madridskom derbiju protiv Atletica, ali neće po dobrom pamtiti predstavu na Civitas Metropolitanu. Atletico je ispravio neugodnosti iz prošlog kola, kada ih je iznenadila Valencija, te 3:1 pobjedom priredio "rošadu" na vrhu ljestvice La Lige. Real više nije vodeća, nego treća momčad prvenstva, a na čelu tablice stoji Barcelona. Modrić je zamijenjen u drugom poluvremenu.

U početnom dijelu susreta dalo se zaključiti da se Kraljevima loše piše. Već u četvrtoj minuti Realov bivši igrač Alvaro Morata načeo je mrežu najskupljeg vratara svijeta Kepe Arrizabalage. Domaći branič Samuel Lino probio se po lijevoj strani, pronašao prostor za ubačaj pored Federica Valverdea, a Morata je bez poteškoća nadskočio Davida Alabu za vodstvo ekipe pod vodstvom Diega Simeonea.

image
OSCAR DEL POZO Afp

POGODAK ATLETICA ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE

U 18. minuti semafor Metropolitana već je pisao 2:0 nakon što je Antoine Griezmann udvostručio vodstvo. Još jednom je ubačaj bio poguban za Kraljeve. Centrirao je Saul Niguez s lijeve strane, a francuski napadač pronašao je prostor između Edouarda Camavinge i Frana Garcije te glavom savladao Kepu.

image

Gol Antoniea Griezmanna

THOMAS COEX Afp

POGODAK ATLETICA ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE

Ipak, Real je "udahnuo" u 35. minuti. I to kako! Toni Kroos, još jedan od madridskih veterana, dočekao je jednu loptu Valverdea, lažnjakom poslao Marcosa Llorentea u prazno, a zatim ljevicom neobranjivo potegao po zemlji u bliži kut Jana Oblaka.

image

Toni Kroos

OSCAR DEL POZO Afp

POGODAK REAL MADRIDA POGLEDAJTE OVDJE

Do kraja poluvremena Modrić je požutio zbog prigovora sucu, no situacija će sigurno ostati predmet rasprave dugo nakon utakmice. Naime, u 45. minuti Alaba je šutirao na ubačaj s lijeve strane, lopta je pogodila stativu, da bi ju Camavinga ugurao u gol. Ipak, pogodak je poništen nakon što je podignuta zastavica zbog zaleđa, no snimka pokazuje da Austrijanac uopće nije bio u nedozvoljenoj poziciji. Antonio Rudiger, koji se također našao na skoku, zaista jest bio u zaleđu, ali definitivno nije imao kontakt s loptom.

Sudac Javier Rojas se, koliko se dalo zaključiti, samo kratko konzultirao s VAR sobom preko slušalice i nastavio igru. Modrić mu je prigovorio zbog odluke, vjerojatno će i mnogi pobornici bijele strane Madrida, no odluka je ostala ista, a hrvatski kapetan ušao je u bilježnicu suca. Ancelotti ga je zamijenio na poluvremenu i uveo Joselua da bi išao na ofenzivni ‘all-in‘.

image

Alvaro Morata

OSCAR DEL POZO Afp

U drugom poluvremenu Atletico je krenuo udarnim tempom. Ponovno je Morata bio glavni lik, a Kepa je u 46. minuti po treći put vadio loptu iz mreže. Očito je Simeone "namirisao" da je Real slab na svojoj desnoj strani, gdje je Lucas Vasquez zaboravio na Saula, koji je ubacio visoku loptu, a Morata se najbolje snašao između Camavinge i Garcije za 3:1 vodstvo Atletica. Isti dvojac Kraljeva još jednom je loše reagirao na skoku, a večeras će se vjerojatno (opet) potegnuti pitanje "što Vasquez radi u Realu?".

POGODAK ATLETICA ZA 3:1 POGLEDAJTE OVDJE

Moguće da se to zapitao i Ancelotti, koji je izvadio Vasqueza, a s njim tragičare Garciju i Camavingu u 57. minuti. Uveo je Nacha Fernandeza, Ferlanda Mendjya i Aureliona Tchouamenija, ali očekivane reakcije nije bilo.

Real je sada prepustio vodeću poziciju Barceloni. Katalonci broje 16 bodova, koliko i drugoplasirana Girona, a onda slijede Kraljevi (15), Athletic Bilbao i Atletico Madrid.

Linker
17. srpanj 2024 12:59