REUTERS
STIGAO JE PRVI TROFEJ SEZONE

VIDEO: TO SE ZOVE GAŽENJEM Barcelona osvojila Superkup, Messi s novom frizurom ponovno zabio!

Piše: HinaObjavljeno: 18. kolovoz 2016. 03:13

Nogometaši Barcelone osvajili su prvi trofej ove sezone, španjolski Superkup. Messi i društvo su u uzvratnom dvoboju na svom Camp Nou svladali Sevillu sa 3:0 (1-0) i tako potvrdili 2:0 pobjedu otprije tri dana iz Seville.

Barcelona je s ukupnih 5:0 osvojila španjolski Superkup, po 13. put u povijesti. Aktualni španjolski prvak pred svojim je navijačima uvjerljivo svladao Sevillu i tako stigao do prvog trofeja sezone, jedinog koji je nedostajao Luisu Enriqueu otkako je sjeo na klupu.

Oba trenera posegnula su za promjenama u početnim sastavima kako bi zadržali svježinu za prvenstvene premijere koje su na rasporedu ovog vikenda, pa se hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić našao u pričuvi, a u igru je ušao tek u završnici umjesto Denisa Suareza.

Domaćin je rano poveo nakon dvije dobre prilike Seville, Arda Turan poentirao je nakon Messijeve asistencije. Gosti su u prvom dijelu bili vrlo opasni, Bravo je obranio jedanaesterac Iborri u 33. minuti, dok je u 45. minuti okvir gola spasio Barcelonu nakon udarca Mercada glavom.

Pitanje pobjednika definitivno je riješeno početkom nastavka, kad je Turan krasno pogodio za 2:0, a točku na i stavio je Leo Messi koji je nakon ubačaja Dignea glavom matirao Rica. U 80. minuti igru je zbog ozljede morao napustiti Mascherano, pa je Barcelona utakmicu završila s desetoricom igrača.

Linker
17. svibanj 2024 12:29