ALBERTO GARDIN Nurphoto Via Afp
SALVA UVREDA

VIDEO U ratu zvijezda Reala i Barce ne biraju se sredstva: ‘Ti si jako, jako loš‘; ‘Zaboravljaš da ispadate?‘

Perspektivni mladići najvećih klubova Španjolske vodili su žustre i burne rasprave na i izvan terena
Piše: SNObjavljeno: 06. travanj 2023. 20:05

Kao u najžešćim danima, nogometaši Barcelone i Real Madrida ratuju na sve moguće načine. I u posljednjem El Clasicu sezone gledali smo nekoliko nemilih scena, naguravanja, potpirivanja vatre... Barca i Real ove godine ponovno su ravnopravni kvalitetom, mješavina iskustva i mladosti upalila je u obje sredine i obećava barem jedan trofej. Kod Katalonaca će to, uz već osvojeni Superkup Španjolske, vjerojatno biti La Liga, a Kraljevi se imaju pravo nadati Kupu i Ligi prvaka.

Nezaobilazni motivi

Na tom putu su svađe, prepirke i udarci "ispod pojasa" nezaobilazni motivi najvećeg rivalstva modernog nogometa, a iznimka nije bila ni polufinale Kupa kralja odigranog u četvrtak. Real je razmontirao Barcu 4:0 i u finalu će igrati protiv Osasune 6. svibnja, no visoku pobjedu obilježila je i svađa mladih zvijezdi Gavija i Viniciusa Juniora.

image
PAU BARRENA Afp

Veznjak Barce i napadač Reala "častili" su se u više navrata, a za degutantnu scenu pobrinuo se Gavi, koji se u trenutku rasprave s Viniciusom uhvatio za međunožje. Potpuno je jasno što mu je želio poručiti, a španjolski čitači s usana uhvatili su i nekoliko izgovorenih riječi koje su zvijezde razmijenile prilikom ulaska u svlačionicu na poluvremenu.

- Ti si jako, jako loš. Jako loš - dobacivao je Gavi brazilskom reprezentativcu, na što mu je ovaj odgovorio:

- Jako loš? Jesi li već zaboravio da ispadate iz Kupa? Ispadate iz Kupa - ponovio je Vinicius, poprilično odvažno jer u tom trenutku Real je vodio 1:0, dakle ukupni rezultat bio je 1:1, a upravo je Brazilac zabio vodeći pogodak na Camp Nouu, da bi Karim Benzema u drugom dijelu podsjetio zašto je vlasnik Zlatne lopte.

‘Vinicius previše priča‘

Viniciusovo ponašanje bila je tema i nakon utakmice. Stoper Barcelone Ronald Araujo ustvrdio je da je krilni napadač Kraljeva problematičan i da ga je teško respektirati.

- Uvijek pokušavam poštivati sve suparnike, ali danas sam bio frustriran gledajući Viniciusa kako toliko puno priča, bilo s tribinama ili mojim suigračima. Bit će još bolji igrač, ali samo ako se posveti nogometu. Ponavljam, frustriran sam, ali dobro, to je nogomet - govorio je Araujo.

Zanimljivo, i Viniciusov suigrač Fede Valverde velikim se dijelom složio s Araujom. Misli da bi napadač trebao manje razmišljati o provokacijama i potpuno se posvetiti igri.

- Mislim da bi svi trebali više razmišljati, ne samo igrači Barcelone, nego i mi. Sve to je dio nogometa, zar nije bolje da uživamo u igri, a ne da se suočavamo - poručio je Valverde.

Linker
01. svibanj 2024 06:38