SCREENSHOT
‘NAJVEĆA PLJAČKA IKAD‘

VIDEO: Valladolidu poništen gol dok je lopta putovala u mrežu, Ronaldo pobjesnio: ‘Šutili smo, a sad je dosta‘

Sudac Ortiz Arias odlučio je da je vrijeme isteklo baš u trenutku dok je Escudero šutnuo prema golu
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 15. svibanj 2023. 15:50

Gledatelji nedjeljne utakmice između Valladolida i Seville (0:3) nazočili su nesvakidašnjoj sekvenci. U petoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena (pri rezultatu 0:0) sudac Ortiz Arias poništio je pogodak domaćina. Baš u trenutku kada je branič Valladolida Sergio Escudero šutnuo loptu prema vratima Seville, sudac je označio kraj prvog dijela susreta. No lopta je završila u mreži!

Mišljenja oko poništenog pogotka podijeljena su. Nitko ne spori glavnom arbitru utakmice njegovo diskrecijsko pravo da "odsvira kraj" kada to smatra potrebnim budući da je jedino njegova štoperica meritorna. No komentatori se pitaju: nije li Ortiz Arias trebao poštivati duh nogometne igre i ispratiti akciju do kraja?

"Najveća pljačka koju smo ikad vidjeli u nogometu", komentar je na Twitteru popularne stranice Dirty Footballer.

Video cijele situacije pogledajte ovdje.

Svoje neslaganje sa sučevom odlukom većinski vlasnik i predsjednik Valladolida, nekadašnji brazilski reprezentativac Ronaldo, podijelio je s pratiteljima na društvenim mrežama:

"Nedopustivo! Do sada smo šutjeli pokušavajući naše nezadovoljstvo artikulirati kroz sastanke ili dopise, izbjegavajući javno očitovanje. Ali sada je dosta! Ovo je profesionalni nogomet i tražimo objašnjenja. Pogreške ovakvih dimenzija mogu promijeniti cijelu sezonu i izravno utjecati na budućnost kluba. Jedno je jasno: borit ćemo se protiv SVEGA i SVIH, jer mi smo Real Valladolid. Naša momčad, naši navijači i naš grad dali su sve i nitko nam to neće oduzeti".

Na nekim se španjolskim portalima pojavila i izjava trenera Valladolida, Urugvajca Paula Pezzolana, koji tvrdi da mu je glavni sudac utakmice Ortiz Arias pod poluvremenom priznao svoju pogrešku. Ona bi po Valladolid mogla biti poprilično skupa budući da se četiri kola prije kraja klub nalazi na 17. mjestu La Lige i ima samo bod više od Getafea i pozicije koja vodi - u Drugu ligu.

Linker
02. svibanj 2024 02:11