Navijački neredi

 Screenshot
REAGIRALA I POLICIJA

VIDEO Velika fešta pretvorila se u horor: Huligani napravili totalni kaos, letjele čaše, baklje, stolice...

Jedna skupina navijača Bilbaa je došla do fan zone navijača Mallorce i izazvala sukob
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 06. travanj 2024. 17:03

S obzirom da ovog vikenda nema zakazanih utakmica u rasporedu La Lige, sva pažnja ljubitelja španjolskog nogometa bit će usmjerena prema finalnoj utakmici ovosezonskog izdanja Kupa Kralja.

Za taj će se trofej na stadionu La Cartuja u Sevilli boriti Athletic Bilbao i Mallorca. Potonji love svoju prvu titulu nakon 21 godine, dok momčad iz Bilbaa na to čeka još i dulje, točno četiri desetljeća.

Uoči susreta, navijači Athletica su izvršili invaziju na Sevillu. Prema nekim procjenama, već sad ih je stiglo čak oko 70.000, a u tijeku današnjeg dana u Sevilli bi ih moglo biti i više od 100.000.

SUKOB NAVIJAČA POGLEDAJTE OVDJE

Osim toga, na Athleticovom San Mamésu će se na zajedničkom gledanju utakmice skupiti još oko 50.000 navijača. Tako je u Sevilli zavladala prava slavljenička atmosfera među pristašama kluba iz Bilbaa, a zanimljivo da gotovo polovina njih uopće niti nema ulaznice za večerašnju utakmicu.

No, odličnu atmosferu zasjenile su nemile scene uoči utakmice. Naime, jedna skupina navijača Bilbaa je došla do fan zone navijača Mallorce i izazvala sukob. Letjele su čaše, baklje i stolice, a situacija se smirila tek dolaskom policije koja je privela one najproblematičnije.

Tako je nogometni praznik u Sevilli nakratko pokvaren zbog navijačkih nereda.

Linker
06. travanj 2024 17:04