Eric Alonso/Getty Images
JOŠ DVA HRVATSKA STRIJELCA

VIDEO: VLAŠIĆ ZABIO I IZGUBIO, HRVAT IZ PRIMERE PONOVNO STRIJELAC, NEUGODNO IZNENAĐENJE ZA ATLETICO 'Sjajno je zabiti, posebno kad donese pobjedu...'

LA LIGA Atletico Madrid je propustio priliku stići Kraljevskom klubu na samo bod zaostatka
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 06. listopad 2019. 20:55

Osmo kolo španjolskog prvenstva donijelo je okršaj između Mallorce i Espanyola, dvaju momčadi sa začelja tablice koje su imale imperativ upisati bodove i izaći iz "opasne zone" ispadanja. Veliki teret bio je na leđima Vincentea Morena i njegovih izabranika koji su posljednju pobjedu u prvenstvu ostvarili u kolovozu, a goste iz Barcelone dočekali su sa tri uzastopna poraza. Ipak, Mallorca je rezultatom 2:0 slavila protiv Espanyola pred 15 tisuća gledatelja te nakratko donijela zadovoljstvo svojim navijačima.

Iako su gosti dominirali u posjedu, nogometaši Mallorce bili su precizniji u pokušajima prema vratima Lopeza. Papige je u 37. minuti načeo hrvatski napadač Ante Budimir na asistenciju Sastrea. Španjolski branič ubacio je loptu u peterac, a najbolje se snašao 28-godišnji Budimir koji je loptu torzom poslao u mrežu čime je postigao svoj treći pogodak u sezoni. Nade gostujućih nogometaše ugasio je u 73. minuti Salva Sevilla koji je bio precizan s ruba kaznenog prostora.

- Važno je što smo upisali tri boda zbog samopouzdanja u nadolazećim utakmicama. Zabiti pogodak je odličan osjećaj, a posebno kad donese pobjedu momčadi, izjavio je Budimir.

Celta Vigo je upisao prvu pobjedu protiv Athletic Bilbaoa nakon studenog 2017. godine. Koban je za ‎Los Leonese bio Aspas koji je u 74. minuti svladao Simona na asistenciju Mine. Odmah nakon postignutog pogotka sudac Jimenez zatražio je pomoć VAR-a koji je potvrdio da je pogodak Célticosa regularan. Izabranici Francisca Escribe upisali su drugu prvenstvenu pobjedu nakon kolovoza kada su na Balaídosu srušili Valenciju.

Za pravo iznenađenje pobrinuli su se nogometaši Valladolida koji su remizirali na domaćem terenu s Atletico Madridom. Madriđani su tako propustili priliku doći vodećim gradskim rivalima na samo bod zaostatka.

Iako su Los Rojiblancosi bili dominantnija momčad na terenu, nedostajalo je preciznosti u realizaciji. Domaćini su imali priliku i odnijeti sva tri boda, ali je s bijele točke bio neprecizan Ramirez u 36. minuti. Jučerašnjim remijem izabranici Sergija Gonzáleza uspjeli su prekinuti niz od osam utakmica bez bodova protiv Atletico Madrida.

Vida slavio, Vlašić zabio i izgubio

Bešiktaš je jučer stigao do prve pobjede u prvenstvu još od 23. kolovoza. Teškom mukom nadigrali su Alanyaspor sa 2:0, strijelci su bili Yilmaz i Diaby. Gosti su bili opasniji tijekom cijele utakmice, imali su više pokušaja, ali je obrana domaćina, predvođena Domagojem Vidom uspjela izdržati. Bešiktaš je nakon ove pobjede 13. sa osam bodova nakon sedam kola.

Nogometaši CSKA samo su jedno kolo uživali na vrhu prvenstva Rusije, jučer su doživjeli domaći poraz od Rostova koji je slavio 3:1. Jedini pogodak za Moskovljane zabio je Nikola Vlašić i to u sudačkoj nadoknadi s bijele točke za konačan rezultat. CSKA nakon 12 kola ima 25 bodova, jedan manje od Ćorlukina Lokomotiva. (ski)

Linker
06. svibanj 2024 12:15