IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
OVO SE NE DOGAĐA ČESTO

Vikend je jasno pokazao koliko su Vatreni u lošoj formi, iznimke predvodi otpisani napadač

Donosimo pregled najboljih igara hrvatskih nogometaša u deset najjačih europskih liga
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 23. listopad 2023. 11:22

Činjenica kako ove sezone najbolji hrvatski nogometaši nisu u najboljoj formi ogleda se i u pregledu najboljih igara Hrvata u top 10 najjačih europskih liga u najjačim europskim ligama proteklog vikenda. Naime, prema Sofascore tek je jedan od njih dobio ocjenu veću od 8 i još četvorica onu veću od 7. Kada bi se pogledali naši pregledi iz tjedna u tjedan bilo bi vam jasno kako se takvo nešto ne događa često.

Najbolju ocjenu (8,5) je dobio Ante Budimir strijelac oba pogotka u pobjedi Osasune nad Granadom (2:0). Dok Zlatko Dalić muku muči s napadačima Budimir je ove godine postigao četiri gola u La Ligi, a po prosječnim ocjenama je najbolji igrač Osasune s prosjekom od 7,24. Možda je vrijeme da se on vrati u reprezentaciju?

Iako je njegov Ajax upisao još jedan poraz, ovaj put na gostovanju kod Utrechta (3:4), Borna Sosa je za svoju igru na toj utakmici dobio ocjenu 7,8. Lijevi bočni je imao dvije asistencije, a bez obzira na to što mu dio komentatora zamjera lošu igru u defenzivi, Sosa je bio jedan od rijetkih igrača ‘Kopljanika‘ koji je dobio dobru ocjenu. Ivan Rakitić nastavlja s dobrim igrama. On je s ocjenom 7,6 u utakmici između Seville i Reala (1:1) bio drugi najbolji igrač svoje momčadi, a bolji od njega je bio samo Sergio Ramos s ‘čistom‘ osmicom.

image

Top 10 igara Hrvata u vikendu 21./22.10.

SOFASCORE

Manchester City se pobjedom nad Brightonom (2:1) vratio na prvo mjesto Premier League, a Joško Gvardiol je s ocjenom 7,4 bio ponajbolji igrač svoje momčadi na toj utakmici. Bolji je bio samo Erling Haaland sa 7,5. Društvo igrača koji su ovog tjedna dobili ocjenu veću od sedam zatvara Dejan Lovren čiji je Lyon u katastrofalnoj situaciji - izgubili su kod kuće od Clermonta (1:2) i trenutno su posljednja momčad francuske Ligue 1. No, Lovren nije bio loš na ovoj utakmici i dobio je ocjenu 7,3.

Iako smo mogli današnji pregled zaključiti s Lovrenom, ipak smo popunili mjesta u top 10, a sljedeća tri mjesta zauzimaju igrači iz Serie A - Mario Pašalić je ušao s klupe u pobjedi Atalante nad Genovom (2:0) i imao dobru rolu, Martin Erlić je odigrao drugo poluvrijeme u porazu Sassuola od Lazija (0:2), a i Nikola Moro je bio solidan u završnici utakmice između Bologne i Frosinonea (2:1). Ovotjedni pregled zatvaraju Lovro Majer koji je odigrao posljednjih 20-ak minuta u porazu Wolfsburga od Bayera (1:2) te Petar Musa koji je s klupe ušao u pobjedi Benfice kod Estorila (1:0).

Linker
20. travanj 2024 22:02