Vinicius Junior

 JOSE JORDAN/Afp
ZASTRAŠUJUĆA SITUACIJA

Vinícius objavio jezivi video napada na sebe: Crne lutke, prijetnje smrću i poruke na nadvožnjacima

Real Madrid je poražen s 1:0 na gostovanju kod Valencije, ali utakmicu su obilježile nemile scene
Piše: SNObjavljeno: 22. svibanj 2023. 21:55

Real Madrid je poražen s 1:0 na gostovanju kod Valencije, ali utakmicu su obilježile nemile scene. Napadač kraljevskog kluba Vinícius Junior je tijekom susreta trpio uvrede na račun boje kože, a u jednom trenutku mu je dio publike skandirao da je majmun.

U 33. minuti navijači Valencije obasuli su ga upaljačima, čašama i svime što im je došlo pod ruku. Vinicius se požalio i sucu pa je utakmica nakratko prekinuta.

"Nije to bio ni prvi, ni drugi, ni treći put. Rasizam je normalan u La Ligi. Konkurencija misli da je to normalno, savez također, a protivnici to potiču. Žao mi je. Liga koja je nekad pripadala Ronaldinhu, Ronaldu, Cristianu i Messiju, danas pripada rasistima. Lijepa nacija koja me primila, koju volim, ali koja je pristala u svijet izvoziti imidž rasističke zemlje. Žao mi je Španjolaca koji se ne slažu, ali danas je u Brazilu ova zemlja poznata kao zemlja rasista. I nažalost, sve što se događa svaki tjedan, nešto je protiv čega se ne mogu braniti. Jak sam i ići ću do kraja protiv rasista", napisao je Vinícius na Twitteru nakon utakmice.

image
JOSE MIGUEL FERNANDEZ/Nurphoto Via Afp

Dan nakon o svemu se na svojem Instagramu ponovno oglasio Vinícius koji je objavio video sa svim neugodnim situacijama, a uz to je ostavio i jasnu poruku kojom je još jednom dao do znanja što misli o takvom ponašanju navijača.

"Svako gostujuće kolo nosi lijepo iznenađenje, a bilo ih je puno ove sezone. Prijetnje smrću, vješanje lutke, puno prijetnji zlodjelima... Sve što možete zamisliti, ali na kraju se to uvijek svede na ‘izolirani slučaj‘, ‘jednog navijača‘. Ne, nisu to izolirani slučajevi, to su stalne epizode koje se protežu na više španjolskih gradova, pa čak i na TV emisiju", napisao je Vinicius pa nastavio:

"Dokaz je u ovom videu. Sada vas pitam: Koliko tih rasista je bilo prozvano imenom, prezimenom i slikom na internetu? Znam odgovor: niti jedan. Nitko nije podijelio svoju tužnu priču ili napisao jednu od onih lažnih javnih isprika. Što treba napraviti da se te ljude kazneno goni? Kažnjavamo li sportske klubove? Zašto sponzori ne naplaćuju to La Ligi? Zašto se televizije ne trude svaki vikend prikazati ovo barbarstvo? Problem je jako ozbiljan i komunikacija više ne donosi ništa. Krivim i sebe za opravdavanje ovih kriminalnih radnji. To nije nogomet, to je nehumano."

Linker
30. travanj 2024 07:45