Leo Messi

 FRANCK FIFE Afp
SPREMA SE VELIKI TRANSFER

Više nema glavne prepreke da se Messi vrati u Barcelonu: Žestoki protivnik napustio katalonski klub

Mateu Alemany više neće stajati na putu Argentinčeva povratka u Barcelonu
Piše: SNObjavljeno: 03. svibanj 2023. 10:34

Čini se kako se sve polako priprema za povratak Lionela Messija u Barcelonu. Dvotjedna suspenzija koju je dobio od svog Paris SG-a mogla bi biti samo službeni početak priče čiju kulminaciju očekujemo u ljeto. Otišao je argentinski virtuoz u Saudijsku Arabiju bez znanja kluba, preko čega mu čelnici s Parka prinčeva nisu mogli prijeći. Sljedeća dva tjedna neće igrati, trenirat će odvojeno od prve momčadi, a prema nekim napisima neće primati niti plaću za navedeno razdoblje.

U Barceloni ga načelno žele natrag, ali za operaciju njegovog povratka moraju srediti financijsku bilancu. Ona nije sjajna, dapače, opet će se povlačiti pitanja registracije nekih igrača poput Gavija, možda i još ponekoga. Messi sa svojom plaćom sigurno nije idealna opcija kupnje, zauzet će Barceloni veliki dio "salary capa"...

image

Mateu Alemany

XAVIER BONILLA Nurphoto Via Afp

No, iz Barcelone je u utorak stigla vijest da Mateu Alemany, jedan od sportskih direktora više nije u klubu. Alemany je bio žestoki oponent Messijevom dolasku i jedan od tvoraca ideje po kojoj je Barcelona preživjela dosadašnje razdoblje. On je, naime, stajao iza odluke da se prodajom jednog dijela klupske imovine i projicirane buduće zarade ostvare veliki transferi u posljednjih nekoliko prijelaznih rokova. Mnogi upravo Alemanyju, jednom od ključnih ljudi predsjednika Joana Laporte pripisuju velike zasluge u dovođenju Lewandowskog, Christensena, Alonsa, Kessieja i drugih koji su na Camp Nou došli prošlog ljeta ili zime.

Alemany će karijeru nastaviti u ambiciozhom projektu engleskog premierligaša Aston Ville. Kako javljaju španjolski mediji, ponudu iz Birminghama koja je bila astrononska jednostavno nije mogao odbiti. No, i u Barceloni je imao internih problema s Laportom. Predsjednik mu je vjerovao i dopustio mu da radi po svome, no probleme u njihovim odnosima nisu mogli sakriti.

Linker
13. lipanj 2024 01:15