CESAR MANSO Afp
GETAFE U ZONI ISPADANJA

Vratar Vatrenih branio u visokoj pobjedi Atletica koji puše za vrat Real Madridu

Nogometaši Cadiza ostvarili su važnu pobjedu svladavši pred svojim navijačima Valenciju s 2:1
Piše: HinaObjavljeno: 30. travanj 2023. 23:29

Nogometaši madridskog Atletica slavili su sa 5-2 (3-1) na gostovanju u Valladolidu, u posljednjoj utakmici nedjeljnog programa 32. kola španjolske LaLige.

Nahuel Molina (20‘), Jose Maria Gimenez (24‘) i Alvaro Morata (38‘) donijeli su momčadi Diega Simeonea već u prvom poluvremenu tri pogotka prednosti, da bi u 42. minuti Cyle Larin iz kaznenog udarca smanjio zaostatak Valladolida.

Sergio Escudero je u 74. minuti domaću momčad doveo na samo gol zaostatka, ali je u završnici dvoboja Atletico stigao do uvjerljive pobjede. Prvo je Joaquin Fernandez u 86. minuti nespretno gurnuo loptu u svoju mrežu, a konačnih 5-2 postavio je Memphis Depay u trećoj minuti sučevog dodatka.

Ivo Grbić je ponovno branio mrežu Atletica, a kod oba pogotka domaće momčadi bio je potpuno nemoćan.

Atletico je 20. pobjedom u sezoni došao do 66 bodova i ostao je na dva boda iza drugoplasiranog Real Madrida. Vodeća Barcelona je na 79 bodova.

image
CESAR MANSO Afp

Nogometaši Espanyola prekinuli su niz od osam prvenstvenih dvoboja bez pobjede svladavši na svom travnjaku Getafe sa 1-0. Pobjedu Espanyolu donio je Joselu koji je u 38. minuti realizirao kazneni udarac.

Momčad iz Barcelone se sada izjednačila bodovno s Getafeom. Šest kola prije kraja prvenstvene utrke obje momčadi imaju po 31 bod, dva manje od Almerije i Valencije koje se nalaze odmah iznad zone ispadanja.

Villarreal je pred svojim navijačima svladao Celtu Vigu sa 3-1 (2-1). Dvostruki strijelac za "žutu podmornicu" bio je Nicolas Jackson (2, 12), a Dani Parejo je u 26. minuti propustio realizirati kazneni udarac za 3-0. Jorgen Larsen je u 29. minuti smanjio zaostatak gostiju, da bi u 70. minuti Ramon Terrats postavio konačnih 3-1.

Villarreal se sa 53 boda učvrstio na petom mjestu, a ima pet bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Real Sociedadom. Celta Vigo je sa 39 bodova na 13. poziciji i na sigurnih osam bodova razmaka od zone ispadanja.

Nogometaši Cadiza ostvarili su važnu pobjedu svladavši pred svojim navijačima Valenciju sa 2-1 u dvoboju koji bi mogao biti i odlučujući za ostanak u elitnom razredu španjolskog klupskog nogometa.

Escalante je u 39. minuti donio prednost domaćoj momčadi, koju je u 46. minuti udvostručio Guardiola. Lino je u 51. minuti smanjio zaostatak gostiju, ali to je bilo sve što je Valencia uspjela učiniti u ovom dvoboju.

Cadiz je privremeno sa 35 bodova skočio na 14. mjesto, a Valencia je pala na 17. poziciju sa 33 boda, dva više od Getafea koji se nalazi u zoni ispadanja.

Linker
19. travanj 2024 18:51