Ousmane Dembele

 LLUIS GENE Afp
SLOBODAN IGRAČ

Xavi ga je preporodio, on i dalje misteriozno šuti: Je li ovo sljedeći klub Barcinog asa od 140 milijuna?

Doveli su ga iz Borussije za vrtoglav iznos, što Francuz igrama nikada nije ni izbliza opravdao
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. svibanj 2022. 07:22

Ousmane Dembele (25) još uvijek se drži iznimno tajanstveno. Francuski napadač još je prije šest mjeseci odbio sve ponude Barcelone te će koncem srpnja postati slobodan igrač.

Dembelea je Barca 2017. dovela iz Borussije Dortmund za vrtoglavih 140 milijuna eura, što Francuz igrama nikada nije ni izbliza opravdao. Današnja vrijednost na TM mu je tek 30 milijuna. Međutim, nakon što je Xavi stigao na Camp Nou, Dembele se preporodio, te je napokon počeo na terenu pokazivati da je i dalje vrhunski igrač, premda mu je realizacija šansi i dalje problematična.

image
LLUIS GENE Afp

Takav Dembele postao je zanimljiv mnogima, pa i navijačima Barce koje je prije toga četiri i pol godine potpuno izluđivao, kako životom, tako i igrama. I danas se mnogi pitaju što će Dembele napraviti sljedećih tjedana?

Direktor Barcelone Mateu Alemany jučer je kazao sljedeće:

"Dembeleova budućnost je poznata samo njemu i njegovim agentima. Još nema novosti, pregovori su u tijeku".

U sezoni 2021/22, Dembele je postigao 2 gola i upisao 13 asistencija u 31 utakmici za momčad. S obzirom na to da Barca nema novca za plaćanje odšteta kako bi dovela prava pojačanja, naravno da bi ostanak Dembelea jako razveselio Xavija. I Dembele je sigurno svjestan koliko mu je Xavi pomogao da ponovno igra na vrhunskoj razini te da uživa na terenu.

U prosincu su Englezi dosta pisali o tome da je Newcastle sljedeća Dembeleova destinacija. Newcastle ima novca koliko treba, ali još uvijek teško može dovesti najveće zvijezde. Dembele bi trebao biti među prvima...

Linker
27. srpanj 2024 05:21