Pedri slavi pogodak

 PAU BARRENA Afp
BARCA LOVI POVIJESNI UČINAK

Xavi: Iniesta je najveći talent Španjolske kojeg sam ikad vidio, ali ovaj mu je mladić blizu

Xavi se posebno osvrnuo na igru velikog talenta koji iz utakmice u utakmicu oduševljava
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 02. veljača 2023. 08:38

Barcelona je na putu da ispiše povijest. Prvu polovicu prvenstva (19 kola) Katalonci zatvaraju s 50 bodova, brojku koju su u povijesti pet puta dostizali ili premašivali nakon 19 utakmica. Osim toga, Barca je na putu da osvoji 100 bodova, nešto što se dogodilo samo u dva navrata. Jednom je to napravila Barca, a drugi put Real Madrid.

Xavijeva momčad odigrala je pola prvenstva kao siječanjski prvak i to sa samo dva remija i jednim porazom. Da biste pronašli sličan rekord, morate se vratiti na sezonu 2017/18. s Ernestom Valverdeom na klupi. Barca je tom prigodom osvojila 51 bod. Naslov su na kraju osvojili s 93 boda. U sezoni 13/14., Barcelona je stigla do 50 bodova s Tatom Martinom na klupi.

Prethodno su Katalonci u sezoni 12/13. imali nevjerojatnih 55 bodova od mogućih 57. Te sezone, s Titom Vilanovom na klupi, momčad je upisala svoju prvu, za sada jedinu ligu sa 100 bodova. A Xavi je se dobro sjeća jer je kao igrač sudjelovao u 30 utakmica te sezone.

image

Pedri

PAU BARRENA Afp

U sezoni 10/11., Katalonci su također došli do 52 boda s Guardiolom na klupi, a s istim trenerom u sezoni 08/09. imali 50. Zanimljivo, u četiri od pet navrata u kojima je Barcelona stigla do 50 bodova nakon 19 utakmica, osvojila bi naslov. Naslov im je pobjegao samo u sezoni 13/14., tada ih je pretekao Atlético.

I Real Madrid zna kako je završiti prvenstvo s tri znamenke na svom kontu. Bilo je to u sezoni 2011/12., s Mourinhom na klupi. Vidjet ćemo hoće li Xavi sada moći preuzeti tu palicu.

Bio je oduševljen s onim što je momčad odigrala u Betisu, ali je naglasio da ga bodovni učinak na polovici prvenstva ne zanima po pitanju bilo kakvih rekorda. Zna da je pred Barcom još dugih i opasnih 19 kola. Xavi se posebno osvrnuo na igru mladog Pedrija, koji iz utakmice u utakmicu oduševljava.

"Pedri je igrač kakvih je malo u svijetu. Ima talent Andrésa Inieste, koji je najveći talent kojeg sam vidio u španjolskom nogometu. A Pedri mu je sličan, jako blizu. On je na vrlo visokoj razini."

Linker
20. travanj 2024 10:34