JOSEP LAGO Afp
JEDVA SVLADALI DAVLJENIKE

Xavi kritizira svoje igrače, ali mu je normalan put u Dallas odmah nakon ligaške utakmice?!

‘Znamo situaciju u klubu. Svi moramo veslati istom smjeru kako bismo financijski održali klub‘
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 21. prosinac 2023. 21:41

Trener Barcelone Xavi Hernandez osudio je “neprihvatljivu” izvedbu svoje momčadi unatoč prekidu niza od tri utakmice bez pobjede u svim natjecanjima (2 poraza i remi) slavljem u srijedu na Olimpijskom stadionu 3:2 protiv posljednjeplasirane ekipe La Lige, Almerije, u 18. prvenstvenom kolu. Kapetan Katalonaca Sergi Roberto zabio je dva gola, uključujući za pobjedu u 83. minuti, kako bi zapečatio bodove nakon što su gosti dva puta nadoknadili zaostatak u potrazi za svojom prvom prvenstvenom pobjedom sezone.

- Mučili smo se mnogo više nego što sam očekivao. Imali smo 30 udaraca, ali smo im i poklonili dva gola. Prvo poluvrijeme je neprihvatljivo. Kao trener to ne možete prihvatiti, rekao sam igračima to u poluvremenu - rekao je razočarani, ali i prilično frustrirani Xavi nakon utakmice.

Shvaćam zvižduke

Raphinha je doveo Barcu u vodstvo u 33. minuti, ali je Almería izjednačila prije odmora preko Lea Baptistaa (41. minuta), što je dovelo do toga da su domaći navijači zviždali Barceloninim igračima na poluvremenu. Sergi Roberto je vratio Barcu u vodstvo u 60. minuti, da bi Almería ponovno izjednačila, ovaj put preko Edgara Gonzaleza, u 71. minuti. Bio je to 21. gol koji je katalonska momčad primila u prvenstvu ove sezone, više nego u cijeloj kampanji prošle godine, kada su naslov prvaka osvojili sa samo 20 primljenih golova u 38 utakmica. Ipak, još jedan preokret je kreirao Sergi Roberto u završnici utakmice, a greda mu je uskratila prvi hat-trick u karijeri.

- Toliko je jednostavno. Drugo poluvrijeme je bolje, ali promašili smo puno šansi i napravili puno pogrešaka. Tako je više od mjesec dana. Momčadi je nedostajalo duha, momčad nema isti duh kao prošle sezone. Nema agresije ili fokusa. Trebamo više ritma i intenziteta. Potpuno shvaćam zašto su navijači zviždali. Ne volim zviždanje, nikad u životu nisam zviždao, ali razumijem to - dodao je Xavi.

Xavi je istaknuo da će se natjecati za trofeje, kao što je Barca učinila prošle sezone kada je osvojila La Ligu i Španjolski superkup, ali igrači će morati pokazati više gladi i borbe, jer, kako priznaje trener, nisu tako dobri kao prethodne Barcine momčadi.

- Nemamo kvalitetu Barcine momčadi iz, primjerice, 2010. godine. Možete to zaboraviti. Nemamo istu kvalitetu ili individualni kapacitet.

Inače, Barcelona je odletjela u Dallas odmah nakon utakmice s Almerijom zbog prijateljskog susreta protiv meksičke Club Americe, za koji će klub zaraditi oko 5 milijuna eura.

- Znamo situaciju u klubu. Svi moramo veslati istom smjeru kako bismo financijski održali klub - zaključio je Xavi o odluci da se prijateljska utakmica igra na drugom kontinentu samo 30-ak sati nakon ligaške utakmice, u noći s četvrtka na petak po našem vremenu.

Linker
03. svibanj 2024 12:16