URBANANDSPORT Nurphoto Via Afp
NIJE MU PO VOLJI

Xavi ljuti uoči važne utakmice, zbog samo nekoliko sekundi talent ima priliku ‘udariti‘ na svoju Barcelonu

Španjolski branič igrat će protiv vlastitog kluba jer se klauzula nije stigla ubaciti u njegov ugovor
Piše: Vito TomasObjavljeno: 10. prosinac 2023. 10:26

Na današnjoj utakmici između Barcelone i Girone protiv vlastitog kluba imat će priliku igrati Eric Garcia. Naime, španjolskom braniču, koji se nalazi na posudbi u Gironi iz Barcelone, u ugovoru nema nikakve klauzule o igranju protiv vlastitog kluba. To se dogodilo jer je njegova posudba kompletirana u posljednjim trenucima prijelaznog roka, stoga nije bilo vremena da se klauzula stavi u ugovor.

Trener Barcelone Xavi Hernandez otvoreno je potaknuo i podržao uvođenje ovakvih klauzula u ugovore. Osvrnuo se i na situaciju iz prošlog kola kada je Joao Felix, koji je na posudbi u Barceloni iz Atletico Madrida, presudio njihov međusobni dvoboj.

- Naš igrač ne može protiv nas. Pogledajte što se neki dan dogodilo Atléticu s Joãom Félixom, a Eric, siguran sam da bi bio dodatno motiviran da pokaže svoju razinu.

Ipak, u redovima Girone postoji igrač koji je na posudbi iz Barcelone i koji neće imati priliku zaigrati protiv vlastitog kluba. To je Pablo Torre, španjolski veznjak koji neće moći ove nedjelje istrčati na Olimpijski stadion u Barceloni unatoč činjenici da se nalazi u dobroj formi. Ovo je stvarno peh za mladog Španjolca jer se za Gironu ozlijedio i veznjak Yangel Herrera pa bi Torre gotovo sigurno dobio minute u susretu protiv Barce, kluba s kojim ima ugovor do 2026.

Doduše, Torre bi mogao zaigrati pod jednim uvjetom – da Girona plati Barceloni cifru od 300 000 eura. To se zasigurno neće dogoditi jer je to nedostižna cifra za Gironu, a i pomalo bi apsurdno bilo plaćati takve novce za igranje igrača jednu utakmicu, nevezano za veličinu kluba. Usto, Girona je ove sezone pokazala da ima široki roster te će bez većih problema popuniti njegovu poziciju.

Ovakve klauzule nisu pohlepan i bezobrazan čin Barcelone. Stavljaju ih u ugovore svih igrača koje šalju na posudbu, a jednostavno pokazuju njihov stav o igranju igrača protiv vlastitog kluba dok su na posudbi.

Linker
06. svibanj 2024 14:41