FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
‘ON MORA OSTATI‘

Xavi nahvalio idućeg Dinamova protivnika i dignuo glas: ‘Moramo smjesta reagirati kako bismo ga zadržali!‘

Trener Barcelone na presici otkrio koji su nogometaši budućnost na Camp Nouu
Piše: SNObjavljeno: 20. prosinac 2021. 20:02

Xavi Hernandez na presici je najavio derbi s Rakitićevom Sevillom koji je na rasporedu u utorak u 21:30.

Barcelona zaostaje 16 bodova za vodećim Real Madridom, ali trener Blaugrane uvjeren je kako je taj minus nadoknadiv. Usput je i komplimentirao Sevilli koja i ove sezone igra u nevjerojatnom izdanju:

"Spremni su za osvajanje naslova, zamalo su to učinili i prošle sezone. Ako sutra pobijede, naći će se na samo tri boda iza lidera. U stanju su pobijediti bilo koga u bilo kojemu natjecanju", izjavio je Xavi o budućem Dinamovu europskom protivniku.

Na pitanje o Barceloninim veteranima odgovara:

"Svi moraju dati svoj obol. Piqué, Alba, Frenkie, Ter Stegen..., svi imaju zaduženja. Dajem priliku i mlađima, ali svi moraju doprinijeti."

image
PAU BARRENA Afp

Istaknuo je ipak koga vidi kao nositelja igre u budućnosti:

"Moramo smjesta reagirati kako bismo zadržali Gavija. Bude li potrebno, uložit ćemo vlastiti novac. On, Ansu, Pedri, Araujo, svi su ogromni talenti. Oni su budućnost našega kluba. No, naglasak mora biti na ostanku Gavija na Camp Nouu."

Za kraj je posebno najavio Sevillu:

"Oni su nam direktan rival u borbi za titulu. Julen Lopetegui jedan je od najboljih svjetskih trenera. Oni su sjajna momčad s velikim trenerom. Jedva čekamo sučeliti im se", zaključio je Xavi.

Linker
28. travanj 2024 10:08