Glavna tema u Barceloni je Haaland i njegov potencijalni dolazak u klub

 Daniel Roland/Afp/Profimedia
DIPLOMATSKI ODGOVOR

Xavi najavio dolazak Haalanda u Barcelonu? ‘Ne mogu iznositi detalje, ali radimo na budućnosti kluba‘

Trener katalonskog diva je u najavi utakmice s Elcheom dao naslutiti da radi na velikom transferu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. ožujak 2022. 09:41

Osasuna je svladala Villarreal 1:0 u utakmici 27. kola španjolskog prvenstva. Ante Budimir ušao je u 71. minuti, gol koji je zabio nije mu priznat zbog minimalnog zaleđa, a jedini službeni pogodak djelo je Chimyja Avile glavom u 63. minuti. Radilo se o brzoj akciji nakon osvojene lopte i centaršutu Rubena Garcije s lijeve strane.

Osasuna i Villarreal odigrali su očekivano tvrdu utakmicu bez nogometne ljepote. U cijelom prvom dijelu najbolja prilika bila ja gostujućeg mladića Pina u 27. minuti koju je Herrera obranio. U nastavku je bilo nekoliko gužvi pred svakim vratima, a izglednije su šanse napravili domaćini. Jednu je imao Budimir kad je pucao kraj gola. Osasuna se učvrstila u sredini tablice, dok je Villarreal malo izgubio korak u borbi za Europu...

Sevilla je u petak na gostovanju kod Alavesa osvojila samo jedan bod (0:0). Baski su igrali bolje i oni imaju pravo žaliti za pobjedom.

Barcelona, koja je u seriji od tri pobjede gostuje u nedjelju (16.15) kod Elchea. No, u Kataloniji glavna je nogometna tema put trenera Xavija Hernadeza u München, gdje se, prema medijskim napisima, sastao s Norvežaninom Erlingom Brautom Haalandom, centarforom Borussije Dortmund, kako bi popričali o njegovom ljetnom prijelazu u Barcelonu. Na konferenciji na medije Xavi nije izravno potvrdio da je bio u Bavarskoj, no između redaka to se može iščitati. Rekao je:

"Ne mogu iznositi detalje. Jedino što mogu reći o Haalandu je da radimo za Barcu na sadašnjosti i budućnosti. Ako nešto objavimo, znat ćete", ostao je diplomat Xavi, ali je na pitanje o čemu razgovara s igračem kojeg želi privoljeti u Barcelonu, istaknuo:

"Objasnim mu projekt. Vjerujem mu i iskren sam prema igraču kojeg želimo angažirati. Model i ideja igre u kojoj će uživati, klub koji je najbolji na svijetu, grad... Sve su to teme. Najvažnije je da nisam vidio nijednog igrača koji je rekao - ne. Svi žele doći. Onda su tu klauzule, osobne okolnosti... ali svi su uzbuđeni što dolaze u Barcu."

Linker
20. travanj 2024 06:30