Xavi

 PAU BARRENA Afp
SUŠNO RAZDOBLJE

Xavi nakon druge uzastopne utakmice bez gola: ‘Ne brine me Lewandowski, brine me kako ćemo osvojiti La Ligu‘

‘Potpisali bismo krvlju ovakvu situaviju na početku sezone‘, priznaje trener Barce
Piše: SNObjavljeno: 11. travanj 2023. 07:34

Barcelona je sinoć na Camp Nou odigrala 0:0 s Gironom, i prvi put ove sezone povezala dvije uzastopne utakmice bez gola. Robert Lewandowski je zabio 27 golova u svim natjecanjima, uključujući i 17 golova u La Ligi, a trenutno i predvodi listu strijelaca lige s tri boda više od drugoplasiranog Karima Benzeme iz Real Madrida.

Iako Lewandowski briljira ove sezone, u zadnjih nekoliko tjedana ne može pogoditi mrežu. Sjajni 34-godišnji napadač je zabio samo tri ligaška gola od početka veljače, a nije zabio ni u utakmicama s Real Madridom. Nakon remija s Gironom, trener Barcelone Xavi se osvrnuo na sušno razdoblje svojeg napadača.

image

Robert Lewandowski se muči s golovima u zadnje vrijeme

PAU BARRENA Afp

- Ne brine me Lewandowski, brine me kako ćemo osvojiti La Ligu. Igrali smo dobro protiv Girone. Nismo imali supjeha pred golom, ali mislim da smo zaslužili pobjedu. Sada imamo 13 bodova prednosti pred drugim mjestom, a stalo je još 10 utakmica, ali potpisali bismo krvlju ovakvu situaviju na početku sezone - rekao je Xavi.

Barceloni slijedi utakmica s Getafeom u Madridu pa derbi s Atleticom na Camp Nou. Vrate li se pobjedama mogli bi naslov prvaka osigurati četiri kola prije kraja bez obzira na rezultate prvog pratitelja Reala.

Linker
13. svibanj 2024 01:46