LLUIS GENE Afp
KRIZA U BARCELONI

Xavi nakon šoka na Camp Nouu podsjetio na Koemana: ‘Pogriješio sam, zakomplicirali smo si život...‘

‘Imamo pet finala do kraja sezone‘, poručio je trener katalonskog diva nakon iznenađujućeg poraza
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. travanj 2022. 07:27

Barcelona je porazom (0:1) protiv Rayo Vallecana potvrdila sad već evidentnu krizu, a mladi trener Xavi Hernández podsjetio je s izjavom na svog prethodnika Ronalda Koemana.

"Zaslužili smo igrom puno više od poraza, ali nismo imali osobnost koju smo morali imati u ključnim trenucima. Ovo je naša stvarnost."

Nakon što je Barca usred Madrida potopila (4:0) Real činilo se da je Barcina stvarnost daleko ljepša te da čak može i do naslova. Sada o naslovu nitko ne razmišlja, gleda se samo kako osigurati Ligu prvaka. Barca je druga na ljestvici, a šest bodova koliko bježi Betisu na petom mjestu ne bi smjelo biti ugroženo.

"Zakomplicirali smo si život, ali još se sve pod kontrolom. U studenom smo bili deveti. Ne bojimo se igrati, ali stvari se kompliciraju. Odmorimo se i razmislimo o Mallorci. Imamo pet finala do kraja sezone", kazao je Xavi ciljajući na pet završnih utakmica prvenstva.

image
LLUIS GENE Afp

Što se s momčadi dogodilo nakon te velike pobjede u Madridu? Xavi ne zna odgovor.

"Ne znam. Svi smo bili uzbuđeni zbog tog dobrog niza i onih dobrih utakmica koje smo odigrali. Bili smo uzbuđeni zbog moguće borbe za naslov. Sada se moramo motivirati da bismo mogli igrati Ligu prvaka sljedeće godine. Ljut sam, razočaran, jer je protiv Raya bila zlatna prilika da riješimo pitanje Lige prvaka. Moramo kritizirati sebe i rasti".

Kritizirao je Xavi i samog sebe.

"Danas sam pogriješio kao trener. Pogotovo u motivaciji igrača. Mislio sam da sam dao sve, ali nisam."

Linker
20. travanj 2024 13:58