Xavi je optimističan usprkos porazu od Betisa

 JOSE JORDAN Afp
IZGUBIO OD BETISA

Xavi ne očajava nakon poraza: ‘Primili smo gol dok smo bili najbolji, sposobni smo pobijediti Bayern‘

Trener Barcelone vjeruje kako može okrenuti sve u svoju korist i vratiti ekipu pobjedama
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 05. prosinac 2021. 08:50

Panika u Barceloni? Xavi je protiv Betisa izgubio (0:1) prvu utakmicu otkako je na klupi Barcelone. Međutim, više od toga brinu dva detalja - ovo je bila najslabija Barcina utakmica otkako ju je Xavi preuzeo, posebno prvo poluvrijeme, te još jedna u kojoj je vidljivo da momčad nema realizatora. Možda panike nema, ali u srijedu je na redu gostovanje u Münchenu, a znamo koliko je Bayern moćan i nemilosrdan kad je Barcelona s druge strane. Stoga nikome u Barci trenutačno nije ugodno.

Xavi traži odgovore, ali nije mu lako.

"Pogodak smo primili baš dok smo igrali najbolji nogomet na utakmici. Poraz je prevelika kazna za igra koju smo pokazali. To je poraz koji boli. Ovo je Barça koju želimo, ali moramo se poboljšati. Moramo biti taktički pametniji. Ne možemo si priuštiti više neuspjeh, ali mislim da je drugo poluvrijeme bilo dobro."

Naravno da ga je dočekalo pitanje o Bayernu.

"Vidim momčad sposobnu otići u München i pobijediti. Prije svega, to je cilj. Nemamo drugog izbora. Čeka nas jedno od najtežih gostovanja koja uopće postoje, ali idemo se natjecati. Pripremit ćemo utakmicu na najbolji način. Moramo biti dominantni. Moramo imati loptu i igrati u suparničkom polju što je moguće više."

Xavi se nada da Gavijeva ozljeda nije teška.

"Nisam ga mogao vidjeti, odveli su ga u bolnicu iz opreza. Bio je to mali šok. Nadam se da nije ništa."

Jasno je da Gavija neće biti u Münchenu, što je još jedan težak udarac. Je li vrijeme da Dembélé starta u utakmicu. I protiv Betisa je imao fantastične prolaske, ali je tri prilike po svom običaju promašio.

"On je sjajan igrač i stvara entuzijazam. Ljudi ga vide sposobnog i samouvjerenog. Mora biti drugačiji igrač, mora odlučivati utakmice", kaže Xavi.

Ansu Fati vjerojatno neće istrčati protiv Bayerna.

"Nisam za riskiranje. Ne želim ga izgubiti na nova dva mjeseca. Važna je Liga prvaka, ali i LaLiga, Superkup... Moramo biti pametni i oprezni. "

Linker
26. travanj 2024 22:20