Xavi želi Ferrana Torresa u Barceloni

 FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
CIJENA? PRAVA SITNICA

Xavi poslao predsjedniku Barcelone jasnu poruku - ovo je glavno pojačanje koje želim ove zime

Barcelona se definitivno treba pojačati, a legendarni trener ima jasnu viziju koga želi
Piše: S.N.Objavljeno: 17. prosinac 2021. 08:30

Svima je već jasno kako Barcelona treba pojačanja i to ne samo prije početka sljedeće sezone već i u zimskom prijelaznom roku. Momčad s Camp Noua ispala je iz Lige prvaka, a u španjolskom prvenstvu nalazi se tek na 8. mjestu i teško će trener Xavi Fernandez napraviti neki veći uspjeh bez novih pojačanja.

Iako se oko katalonskog kluba u španjolskim medijima spominje dosta različitih igrača, izgleda da je Xavi odredio svoju glavnu metu. To je Ferran Torres, krilni napadač Manchester Cityja koji je na Etihad stigao 2020. godine iz Valencije.

Španjolski Sport donosi kako Xavi smatra da će se 21-godišnji Torres idealno uklopiti u njegovu momčad, a predsjednik Barcelone Joan Laporta traži način da se taj transfer ostvari. City bi pristao na odštetu od 50 milijuna eura, a čelnici 'Građana' su, tvrdi Sport, spremni na različite načine otplate što je dosta važno jer Barcelona ima i financijskih, ne samo igračkih problema.

Osim pitanja plaćanja odštete, tu je i problem plaće koju će Torres dobiti. Barcelona je spremna preuzeti plaću koju on ima u Cityju, ali u tom slučaju moraju korigirati aktualne plaće igrača koje trenutno imaju u svlačionici. Jedno od rješenja je prodaja Coutinha ili potpis novog ugovora za Ousmane Dembelea kojim bi on pristao na manju plaću od one koju sada ima. S obzirom na to da je za Dembelea zainteresiran Newcastle, onda je vjerojatnija prodaja Coutinha.

U svakom slučaju Ferran Torres bi trebao biti prvo pojačanje Barcelone ove zime i to bez obzira na ozljedu stopala zbog koje je ove sezone odigrao samo 7 utakmica za klub iz Manchestera.

Linker
26. travanj 2024 09:39