FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Xavi prekrižio petoricu igrača! Čistka u svlačionici Barcelone, popis otpisanih predvodi najskuplje pojačanje

U siječanjskom prijelaznom roku Barcelonin trener se sprema napraviti veliki rez u svlačionici
Piše: SNObjavljeno: 21. prosinac 2021. 16:15

Legendarni Xavi Hernandez donio je odluku kako petorica igrača od siječnja više neće nositi dres katalonskog velikana i idu na transfer listu, pišu danas španjolski mediji. To su Sergino Dest, Yusuf Demir, Luuk de Jong, Philippe Coutinho i Samuel Umtiti.

Na Camp Nou se nadaju da će na Destu, koji je svojevremeno smatran nasljednikom Danija Alvesa, zaraditi između 15 i 20 milijuna eura, Demir je po dolasku Xavija odigrao svega 72 minute, a Luuk de Jong nije tip napadača kakvog Xavi želi i zato je označen kao višak. Umtitija smatraju prekriženim već neko vrijeme, a ove je sezone upisao svega jedan nastup, ali zapravo bi klub napravio najveći posao kada bi se riješio Philippea Coutinha.

Coutinho je i dan danas rekordno pojačanje u povijesti kluba, te je za njega plaćena odšteta koja je bonusima narasla na preko 140 milijuna eura. Brazilac godišnje zarađuje oko 22 milijuna eura, a uopće nije redoviti prvotimac. Ove je sezone u 16 nastupa, kombinirano u La Ligi i Ligi prvaka, skupio 16 nastupa i postigao 2 gola.

Linker
18. travanj 2024 16:23