JOHN THYS Afp
KRIZA U BARCELONI

Xavi progovorio o ogromnoj frustraciji: ‘Mislim da smo jedna od najgorih momčadi u Europi‘

Blaugrana drži treće mjesto sa šest bodova manje od vodeće Girone i četiri boda manje od Reala
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 17. prosinac 2023. 17:18

U subotu je Barcelona remizirala na Mestalli protiv Valencije (1:1). Rezultat nije zadovoljio Xavija koji je utakmicu sa Šišmišima nazvao ključnom. Nakon poraza od Girone (2:4) u prošlome kolu, trener Barce htio je nova tri boda kako bi smanjio zaostatak u ligi. Xavi, koji je trenutno pod velikim pritiskom zbog loših rezultata, bio je razočaran u intervjuu nakon utakmice, prenosi Mundo Deportivo:

- Prosuli smo dva boda, šanse koje smo imali nisu bile dovoljne za pobjedu. Jako smo nezadovoljni bodom, to je nedovoljno - priznao je trener Barce, koji je govorio o "bespomoćnosti, ogromnoj frustraciji koju osjeća".

- Šteta, ali morate dati povjerenje igračima jer su u drugim prilikama zabijali.

Na pitanje o nedostatku snage kod izjednačujućeg pogotka Guillamóna, Xavi je promijenio temu:

image
JOHN THYS Afp

- Gol Valencije je pogreška, da, ali ono na što se moramo usredotočiti je učinkovitost. Ne možemo si dopustiti ovakve promašaje, imali smo utakmicu pod kontrolom, morali smo zabiti drugi gol, nismo to učinili i to je ono što nam nedostaje ove sezone. Mislim da smo jedna od najgorih momčadi u Europi po učinkovitosti. Događalo nam se to na Mallorci, u Granadi... Mogli smo pobijediti Atlético s većom gol razlikom, a oni su nam zamalo izjednačili. Protiv Girone mogli smo imati 2:1 i 3:3... Nismo dobri u smislu učinkovitosti.

Ipak, dao je do znanja kako "momčad igra jako dobar nogomet, stvaraju šanse, ali da se takve stvari događaju". Završio je u pozitivnijem tonu kako će se momčad dići, da vjeruje u njih te da nije vrijeme za traženje krivca:

- Miran sam, s istim entuzijazmom kao i uvijek. Razočaran sam, ali mislim da smo na dobrom putu, imam vjerujem u našu igru - objasnio je, dajući poruku za kraj:

- Moramo biti snažniji, misliti na to da imamo samo jednu priliku na utakmici, a ne da će ih se pojaviti još.

Xaviju trenutno gori pod petama. Barcelona drži treće mjesto na ljestvici sa šest bodova manje od vodeće Girone i četiri boda manje od Reala, s time da Blaugrana ima utakmicu više. Uz to joj Atlético prijeti s četvrte pozicije sa zaostatkom od jednog boda, ali i utakmicom manje. Barcelona će morati poraditi na efikasnosti i naći formu ako želi ostati u igri za titulu.

Linker
27. travanj 2024 17:53