Xavi Hernandez

 Gongora/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
ODLAZI S KLUPE

Xavi se nakon otkaza gospodski oprostio od Barcelone: ‘Nije lako napustiti klub koji je vaš život‘

‘Predsjednik Joan Laporta informirao je Xavija da neće biti trener Barcelone iduće sezone‘
Piše: SNObjavljeno: 24. svibanj 2024. 18:44

Xavi Hernandez više nije trener Barcelone. Iako je i ranije najavljivao odlazak iz kluba, nakon razgovora s Laportom je promijenio mišljenje i odlučio ostati. Ipak, došlo je do neočekivanog preokreta i to zbog Xavijevih komentara u medijima pa je pak Laporta odlučio da je bolje da Xavi više ne bude trener.

Barcelona je to i službeno potvrdila da je Xavi dobio otkaz i da iduće sezone neće voditi momčad, a navodno bi ga uskoro trebao naslijediti Hansi Flick.

"Predsjednik Joan Laporta informirao je Xavija da neće biti trener Barcelone iduće sezone. Njegova zadnja utakmica na klupi Barcelone bit će u nedjelju na gostovanju protiv Seville. Klub se želi zahvaliti Xaviju na trenerskom poslu i želimo mu svu sreću svijeta", poručili su iz katalonskog kluba.

Nije dugo trebalo čekati ni na Xavijevo obraćanje javnosti.

"Dragi navijači, moje vrijeme na klupi Barcelone završava u nedjelju. Nikada nije lako napustiti klub koji je vaš život, ali to ću napraviti vrlo ponosno nakon dvije i pol godine. Želim zahvaliti svima, a posebno navijačima koji su uvijek bili na mojoj strani i koji su mi uvijek pokazivali istu ljubav kao i kada sam bio nogometaš. Od nedjelje ću biti jedan od navijača na tribinama, sada na ovom stadionu, a za nekoliko mjeseci na novom Nou Campu jer sam ja prije svega navijač Barcelone, a onda tek igrač ili trener. Ja sam navijač Barcelone koji želi samo najbolje svom klubu koji će me uvijek imati na raspolaganju", napisao je Xavi na Instagramu pa dodao:

"Radio sam s grupom sjajnih igrača i spektakularnim stručnim stožerom. Hvala svima njima, ispunili smo svoje ciljeve. Ova sezona nije prošla najbolje, ali otkrili smo nove igrače iz La Masije. Još jednom veliko hvala sima, navijačima, igračima, trenerima, zaposlenicima, predsjedniku, upravi, sportskom direktoru, medijima i svima ostalima. Sve najbolje želim mojem klubu kojeg nosim u srcu", napisao je Xavi.

Linker
24. svibanj 2024 18:45