Xavi Hernandez i Carlo Ancelotti

 RUBEN ALBARRAN/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Ruben Albarran/sopa Images/shutterstock Editorial/profimedia
‘TO JE ČISTA ZNANOST‘

Xavi se nakon velikog trijumfa ne može načuditi Ancelottiju: ‘Što on to govori? Pa tu nema rasprave!‘

Barcelona se pobjedom izborenom na samom kraju utakmice dodatno odvojila od Reala
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 20. ožujak 2023. 06:05

Xavi je veliki pobjednik, trener koji će Barceloni vratiti naslov prvaka. I to već u prvoj sezoni u kojoj je od početka vodio momčad. Katalonac nije skrivao ponos nakon pobjede u El Clasicu i ostvarenih 12 bodova prednosti uoči 12 završnih kola La Lige.

"Ne slavimo naslov, jer ostalo je još 12 utakmica. No, to je bila vrlo važna pobjeda u El Clásicu, zaslužena je, bili smo bolji, dominirali, stvarali čistije prilike... Jako sam zadovoljan, momčad se ispraznila, dala sve od sebe. To je vrlo važna pobjeda za nas, daje nam moral i samopouzdanje. Bili smo jako dobri."

Potom je poslao poruku daleko iskusnijem kolegi koji vodi Real Madrid. "Zaleđe je kod drugog gola Reala bilo očigledno. Iznenađuju me Ancelottijeve riječi, koji to dovodi u pitanje. Zaleđe je kod dokazivanja znanstveno. Nema više rasprave. Bez VAR-a bi bilo puno teže, zato mi se sviđa. Poštenije je tako igrati. Sretan sam što sam sve ovo proživio. Mislim da smo bili bolji i da je rezultat fer."

Xavi je jako zadovoljan igrom svoje momčadi.

"Mislim da je jedan od ključeva bio taj što smo minimizirali izgubljene lopte. Nismo dali tranziciju gostima. Bili smo odgovorni, dominirali smo u mnogim fazama. Real Madrid je moćan, zato smo u nastavku patili, ali mi moramo biti jako zadovoljni. Mi smo bili bolji. U nekim ranijim utakmicama su oni dominirali nad nama, danas smo mi."

Je li prisutna euforija u svlačionici?

"U svlačionici je bilo veselje, zadovoljstvo. Lani smo zaostajali 12 bodova. Realu smo od listopada pobjegli 15 bodova. No, za sada smo osvojili samo Superkup, ne možemo se opustiti, ostalo je još puno kola."

Linker
19. travanj 2024 11:28