Xavi Hernandez je odmah krenuo s promjenama u Barci

 LLUIS GENE Afp
NOVO VRIJEME

Xavi u Barcelonu uvodi vojni režim! Posebno će se paziti na ovaj detalj, a otpisano je čak 6 igrača

Novi trener Barce ne gubi vrijeme i već u prvim danima je krenuo s promjenama koje smatra nužnima
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. studeni 2021. 15:51

Legendarni Xavi se vratio u Barcelonu u kojoj je ostavio dubok trag kao igrač. Ovoga puta stigao je u ulozi trenera, a čim je i službeno predstavljen navijačima počeo je uvoditi neke promjene. Cilj je, kaže, borba za trofeje, a to znači da treba posložiti neke stvari koje do sada nisu funkcionirale.

Španjolski mediji javljaju kako je Španjolac najprije predsjedniku Laporti rekao kako više ne računa na šestoricu igrača. Barca će tako ovoga ljeta pokušati prodati Umtitija, Lengleta, Neta, Coutinha, Luuka de Jonga i Braithwaitea, a Xavi je uveo i neka pravila kojih se svi u klubu moraju pridržavati.

Mundo Deportivo piše kako je prvo pravilo da je zabranjeno putovanje privatnim letovima koji su daleko od Barcelone iz privatnih razloga dok traje sezona. Neki od igrača su išli na koncerte i druženja u pauzi od utakmica, a Pique je putovao zbog poslovnih obaveza nevezanih uz klub. Xavi im je sada sve to zabranio.

Španjolac je produžio i treninge uz dodatak da će igrači puno više raditi individualno. Ipak, zabranjeno je raditi s privatnim trenerima, već od sada sve mora biti pod okriljem kluba i u dogovoru s Xavijem.

Iduće pravilo kaže kako sve ručkove i večere momčad mora jesti zajedno kako bi se momčad bolje povezala i stvorila kemiju. Xavi je ovo 'ukrao' od Pepa Guardiole jer je njegovoj generaciji to navodno puno pomoglo.

Uvedeno je i pravilo vezano za društvene mreže, a ono je vrlo jednostavno. Više nema pojedinačnih i samovoljnih objava, već će svaku objavu prije provjeriti ljudi iz kluba bez čijeg dopuštenja više ništa ne izlazi u javnost.

Xavi sada ima dva tjedna pauze u kojima će morati napraviti što je više moguće sa tek pet prvotimaca koliko ima na raspolaganju. Kad se vrate svi imat će još nekoliko dana do utakmice s Espanyolom u kojoj je Barci prijekopotrebna pobjeda.

Linker
26. travanj 2024 08:10