Xavi

 JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
TUGA U KATALONIJI

Xavijev potez dirnuo svlačionicu Barçe: Lewandowskom potekla suza, trener im se ispričavao

Trener Barcelone nakon objave otkaza emotivno razgovarao s igračima
Piše: JL.Objavljeno: 29. siječanj 2024. 13:54

Nakon subotnjeg poraza Barcelone od Villarreala 3:5 Xavi je na presici za novinare objavio kako nakon kraja sezone više neće biti trener Barçe.

U nedjelju ujutro, prenosi katalonski Esport3, Xavi je imao sastanak s igračima da im obznani vijest o svojemu odlasku. Legenda Barcelone ispričavala se igračima što su vijest saznali javno na televiziji i što im nije to prije mogao javiti.

U svlačionici je bilo jako emotivno te su čak potekle i suze. Najtužniji su bili Joao Cancelo i Robert Lewandowski, igrači koji su došli za vrijeme Xavija, zbog čega su i pustili pokoju suzu.

Nakon treninga igrači su pojedinačno posjećivali Xavija u uredu pokušavajući ga nagovoriti da ostane, a za vrijeme emotivnog trenutka u svlačionicu je ušao i predsjednik Laporta te je uz kapetana Sergija Roberta pokušao motivirati igrače da ne posustanu do kraja sezone.

Još uvijek nema jasnoga kandidata za Xavijevog nasljednika na klupi Barcelone. Isprva je to bio bivši Xavijev suigrač Rafa Marquez, no stigle su nove vijesti iz Njemačke. Christian Falk iz Bilda tvrdi kako je predsjednik Laporta zainteresiran za Hansija Flicka, te da je bivši njemački izbornik spreman na ljeto za nove izazove.

Linker
25. travanj 2024 09:01