INSTAGRAM
ČUDO OD DJETETA

Za Barcelonu bi večeras mogao zaigrati klinac od 100 milijuna eura za kojeg gotovo sigurno niste čuli

Još kao 15-godišnjak je u juniorskom El Clasicu četiri godine starijim Realovcima utrpao hat-trick.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. siječanj 2021. 13:07

Nogometaši Barcelone večeras bi od 18.30 sati trebali zaigrati u dvoboju 18. kola španjolskog prvenstva protiv Granade. Kažemo, trebali bi, jer u Španjolskoj su, naročito u Madridu ovih dana vremenske prilike ne pretjerano naklonjene bilo kakvoj aktivnosti izvan kuće, pa sve skupa do zadnjeg trenutka pred početni udarac nosi znak pitanja. Naizad, već je odgođena utamica između Atletica i Athletica u Madridu, jer je madridski aerodrom zatvoren.

Dakle, trener Barcelone Ronald Koeman na put je s prvom momčadi Barcelone poveo i 17-godišnjeg Ilaixa Moribu. Za deset će dana postati punoljetan, a mogao bi zaigrati već večeras.

Riječ je o klasičnom srednjem veznom igraču, a u Barci je još od sedme godine života, kada je 2010. prešao iz gradskog konkurenta Espanyola. Profesionalni ugovor potpisao je na isti dan kad je napunio 16, dakle u siječnju prošle godine, a tada su ga vrbovali i velikani poput Manchester Cityja i PSG-a.

U Barci su tome odlučili doskočiti pa su mu ponudili nešto malo iznad pola milijuna eura godišnje plaće i čak 100 milijuna odštetne klauzule. Do sad je za Barcu B nastupio 16 puta i zabio jedan pogodak.

Inače, još je prije dvije godine, kao 15-godišnjak ovaj mladić igrao protiv U-19 momčadi madridskog Reala. U toj je utakmici zabio hat-trick, a posebno se pamti njegov gol s centra...

Linker
26. travanj 2024 02:56