Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia
USKRSNUO IZ PEPELA

Zabijali Kramarić, Musa i Budimir, ali svu trojicu zasjenio je Hrvat u kojega nitko nije vjerovao

Donosimo pregled najboljih izvedbi hrvatskih nogometaša u deset najjačih europskih liga ovog vikenda
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 18. rujan 2023. 10:56

Kakvu je utakmicu odigrao Alen Halilović u subotu. U pobjedi svoje Fortune nad Volendamom (3:1) u petom kolu nizozemske Eredivisie, hrvatski je nogometaš upisao pogodak i asistenciju, a tijekom 89 minuta, koliko je bio u igri, bio je konstantna prijetnja protivničkoj momčadi.

Imao je pet udaraca u okvir vrata i osam ključnih dodavanja, a za svoju izvedbu je od Sofascore dobio gotovo savršenu ocjenu - 9,9. S tom ocjenom je najbolji igrač ovog kola nizozemskog prvenstva, ali i najbolje ocijenjeni Hrvat koji igra u jednoj od deset najjačih europskih liga po UEFA-inom rankingu. Halilović je odlično ušao u sezonu i s prosječnom ocjenom 7,48 nalazi se na 19. mjestu svih nogometaša Eredivisie.

Nakon Halilovića smjestila su se tri napadača. Prvi među njima, s ocjenom 7,8 je Ante Budimir koji je postigao pogodak u gostujućem porazu Osasune kod Getafea (2:3). Prvi je ovo gol Budimira u sezoni, ali da je dobro ušao u nju pokazuje činjenica da je s prosječnom ocjenom 7,20 trenutno najbolje ocijenjeni igrač Osasune na početku sezone. Gol je postigao i Andrej Kramarić u gostujućoj pobjedu Hoffenheima kod Kölna (2:1) i to drugi u sezoni. Bio je najbolji igrač svoje momčadi u toj utakmici te dobio ocjenu 7,7. Istu ocjenu je dobio Petar Musa za pogodak u gostujućoj pobjedi Benfice nad Vizelom (2:1). I njemu je ovo drugi prvenstveni gol u sezoni.

image

Top 10 najboljih igara hrvatskih nogometaša ovog vikenda

SOFASCORE

Trojac s ocjenom 7,6 predvodi Joško Gvardiol koji iz utakmice u utakmicu pokazuje zbog čega ga je Manchester City platio 90 milijuna eura. On je u pobjedu svoje momčadi kod West Hama (3:1) igrao na poziciji lijevog beka i bio najbolje ocijenjeni obrambeni igrač. Iako ima 35 godina Ivan Rakitić ne posustaje. Njegova Sevilla je pobijedila Las Palmas (1:0), a Rakitić je odigrao svih 90 minuta i bio jedan od najboljih igrača svoje momčadi.

Luka Ivanušec nastavlja s dobrim igrama u dresu Feyenoorda. U uvjerljivoj domaćoj pobjedi protiv Heerenveena (6:1) donedavni igrač Dinama je postigao prvi gol na utakmici.

Ne znamo kada će biti ‘vrime‘ da Ivan Perišić dođe u Hajduk, ali za asistenciju Richarlisonu u pobjedu Tottenhama nad Sheffield Unitedom (2:1) je u subotu imao vremena te je za cjelokupnu izvedbu dobio ocjenu 7,5. Tu je ocjenu dobio i Marin Pongračić za odigranih 90 minuta u gostujućem remiju Leccea kod Monze (1:1).

Ajax je izgubio na gostovanju kod Twentea (1:3), a jedna od rijetkih svijetlih točki u momčadi Kopljanika bio je Borna Sosa koji je asistirao za jedini gol svoje momčadi i za to dobio ocjenu 7,4.

Linker
03. svibanj 2024 01:19