PAU BARRENA Afp
UVJERLJIVA POBJEDA SEVILLE

Zabio dva gola i spasio Zidanea: Neočekivani junak izvukao blijedi Real iz nove teške situacije

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real koji se privremeno približio vodećem Atleticu...
Piše: HinaObjavljeno: 06. veljača 2021. 18:19

Nogometaši madridskog Reala s minimalnih su 2:1 uspjeli slaviti na gostovanju u Huesci, gdje se u spasitelja Zidaneove momčadi prometnuo francuski branič Raphael Varane koji je prvi put u karijeri na istoj utakmici postigao dva pogotka.

Galan je doveo Huescu u vodstvo u 48. minuti, ali je Varane svojim prvim pogotkom u 55. minuti anulirao prednost domaćih. U 84. minuti Varane je bio najbrži na odbijenu loptu nakon šuta Casemira i poslao ju u mrežu za konačnih 2-1.

image
PAU BARRENA Afp

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real koji se s 43 boda privremeno približio vodećem Atleticu na sedam bodova zaostatka, dok je Huesca ostala na dnu ljestvice sa 16 bodova.

image
Luka Modrić protiv Huesce
SOFASCORE Sofascore
Statistike omogućio: Sofascore

U Valenciji su Levante i Granada odigrali 2:2. Morales je bio dvostruki strijelac za Levante, a Kenedy (43) i Soldado (90+2) su postizali izjednačujuće pogotke za Granadu. Tako je Granada ostala na osmom mjestu i s tri boda prednosti pred devetoplasiranim Levanteom.

Villarreal propustio dva gola prednosti

Nogometaši Villarreala imali su dva pogotka prednosti nakon prvog poluvremena dvoboja 22. kola španjolskog prvenstva u Elcheu, ali je domaća momčad preokretom u drugom dijelu s dva gola uspjela osvojiti bod (2:2).

Povratnik u sastav Villarreala Gerard Moreno postigao je oba pogotka za goste u 16. i 35. minuti. No, u nastavku su Argentinci Carrillo (49) i Boye (64) donijeli bod Elcheu koji je s 18 bodova ostao na predzadnjem mjestu, a Villarreal je s 36 bodova i dalje na petoj poziciji.

Sevilla bez Rakitića u pola sata razbila Getafe

Sevilla je s 3:0 (0-0) nadigrala Getafe u posljednjoj utakmici subotnjeg programa 22. kola španjolskog nogometnog prvenstva.

Svi pogoci pali su u posljednjih 30 minuta dvoboja, a ključnom se pokazala situacija iz 54. minute, kad je Dakonam grubim prekršajem teško ozlijedio lijevi skočni zglob Lucasa Ocamposa koji je na nosilima iznijet s terena i morat će dugo izbivati s travnjaka. Dakonam je dobio izravni crveni karton, a u zbog žućne rasprave isključena su i oba trenera, Julen Lopetegui i Joseph Bordalas Jimenez.

Sevilla je brojčanu prednost iskoristila u 67. minuti, kad je vodeći pogodak postigao Munir El Haddadi koji je ušao tek dvije minute prije u igru. U 87. minuti Argentinac Papu Gomez postigao je pogodak u debiju u dresu Seville, a konačnih 3-0 postavio je Youssef En Nesyri.

Ivan Rakitić nije konkurirao za domaći sastav na ovoj utakmici zbog nakupljenih žutih kartona.

Sevilla se pobjedom probila na treće mjesto La Lige s 42 boda, preskočivši Barcelonu koja ima 40 bodova. Vodeći Atletico Madrid ima 50 bodova, a drugi je Real Madrid s 43, do kojih je teško stigao pobjedom na gostovanju kod zadnje Huesce.

Linker
17. travanj 2024 17:44