PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia
SVE JE JASNO

Zašto je Luka Modrić tako dobar nogometaš? Englezi sve objasnili s četiri jasna razloga

Engleski portal GoveMeSport objavio je tekst o Modriću i njegovim nogometnim izvedbama
Piše: SNObjavljeno: 14. srpanj 2024. 09:14

Zašto je Luka Modrić tako dobar nogometaš? To se pita engleski portal GiveMeSport koji u svojem tekstu donosi četiri razloga zbog čega je hrvatski nogometaš imao i ima tako bogatu karijeru.

Englezi ističu kako je Modrić karijeru počeo u Dinamu da bi preko Tottenhama došao do Reala u kojem je osvojio čak 26 naslova. Ističe se i njegovo osvajanje Zlatne lopte 2018. godine te da je upravo on prekinuo niz koji je trajao od 2007., a u kojem su taj trofej osvajali samo Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo.

Prvi od četiri razloga Modrićevog uspjeha je, po Englezima, činjenica kako je Hrvat kompletan nogometaš. Osim toga ističe se kako Modrić ima i inteligenciju i tehniku, a to su Englezi potkrijepili citatom Zlatka Dalića.

- Luka uvijek ima rješenje u svojoj glavi i vidi situacije koje drugi igrači ne vide. On se nađe u prilikama za postizanje golova, a vjerujem da ne možete pronaći niti jednu manu u Lukinoj igri i načinu na koji igra. Možete ga samo hvaliti. On je nogometna perfekcija.

Treći razlog zbog kojeg je Modrić tako dobar Englezi pronalaze u činjenici da je on momčadski igrač, često se spreman podrediti kolektivu, a posljednji je činjenica da hrvatski veznjak igra sjajno u najvažnijim utakmicama.

Na kraju teksta GiveMeSport ističe kako će hrvatska reprezentacija biti u problemu kada se Modrić umirovi, ali i podsjeća na njegovu izjavu kako će igrati dok god to bude potrebno...

Linker
13. rujan 2024 04:24