ANDREJ ISAKOVIC Afp
GLUPA REAKCIJA

Žestoka kazna za prvog strijelca: Lewandowski zbog sugestije sucu o drogama propušta dva derbija!

Dobio je dva žuta, pa crveni, to je jedna utakmica kazne, ali onda su vidjeli što je napravio...
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 24. prosinac 2022. 15:21

Robert Lewandowski skupo je platio provokaciju upućenu sucu Jesusu Gilu Manzanu u dvoboju između Barcelone i Osasune, posljednjem prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru.

Naime, Poljak je zaradio dva žuta kartona u razmaku od 20-ak minuta u prvom poluvremenu, a zbog neprimjerene reakcije umjesto jednu, "odmarat" će tri iduća ogleda La Lige, prenose vodeći španjolski mediji.

Nakon isključenja, Lewandowski je gestikulirao prema službenicima pokretom koji je protumačen kao sugestija da je glavni sudac Manzano pod utjecajem narkotika. Premda dva žuta kartona podrazumijevaju jednu utakmicu "hlađenja", ova reakcija bila je dovoljna za tri susreta zabranjene igre Poljaku, na što se Barcelona odmah požalila, ali Arbitražni sud za sport (CAS) u petak je potvrdio svoju odluku.

Vijest za Xavija Hernandeza još je nesretnija jer njegovom sastavu na redu su dva velika derbija - prvi protiv gradskih rivala Espanyola na Camp Nouu, a onda odlaze na gostovanje u Madrid protiv Atletica. Treća utakmica je Getafe.

Podsjetimo, Lewandowski je uvjerljivo najbolji strijelac španjolskog prvenstva s 13 golova, prvi pratitelji Iglesias (Real Betis) i Muriqi (Mallorca) su na osam. Barca ustvari ni nema prirodnog centarfora koji bi ga zamijenio, osim možda Ferrana Torresa koji je češće igrao na krilnim pozicijama. Uz to, pitanje je koliko se u napadačkoj liniji može očekivati od Ousmanea Dembelea, Francuza s angažmanom na svim utakmicama u Kataru..

Linker
24. travanj 2024 11:43