Zinedine Zidane
 SERGEI SUPINSKY
KRIZA U REALU

Zidaneu može presuditi Ivan Rakitić? Sastanak je gotov, slavni trener ostaje, ali je dobio ultimatum

Sastanak uprave Reala nije donio ozbiljnije tektonske promjene u klubu, ali ih je jasno naznačio.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2020. 19:47

S nestrpljenjem se očekivao početak sastanka uprave madridskog Reala. Za srijedu u 18 sati bio je sazvan "krizni stožer" najtrofejnijeg europskog kluba. Baš je takav u velikoj krizi, ne zna se hoće li uopće proći skupinu u Ligi prvaka ove sezone. Nakon poraza od Šahtara, već drugog protiv Ukrajinaca ove sezone moralo se posegnuti za "skupljanjem glava".

Iako su vješti madridski PR-stručnjaci u javnost odaslali informaciju kako će se na večerašnjem sastanku uprave mahom govoriti o ekonomskom stanju u kojem se klub nalazi usred pandemije koronavirusa, jasno je da se razgovaralo o lošim rezultatima Reala, ali i o još lošijoj igri pod Zinedineom Zidaneom.

Španjolski su mediji kroz čitav dan podcrtavali da je Zidaneu dan ultimatum. Ne pobijedi li dakle, u posljednjem kolu Lige prvaka (srijeda, 21 sat) momčad Borussije iz Monchengladbacha, vrlo će vjerojatno ispasti iz elitnog natjecanja već i prije drugog kruga, te morati po drugi put napustiti klub.

No, neki su otišli i korak dalje pa se spominje mogućnost Zidaneovog odlaska već za vikend. Ako naime, u subotu od 16.15 sati ne pobijedi Rakitićevu Sevillu na gostovanju, francuskom strategu isto tako prijeti otkaz suradnje. Čak štoviše, važnije od eventualne pobjede bit će ostaviti dobar dojam, a to u posljednje vrijeme baš i ne ide, jer Real igra očajno.

Na vezi je uprava Reala, opet navodno, s Mauriciom Pochettinom. Bio je on njihova želja i za vrijeme zadnje krize, a sasvim je sigurno da će on biti dugoročno rješenje jednom kada se klub odluči rastati sa Zidaneom.

Linker
16. travanj 2024 07:02