Karim Benzema

 CRISTINA QUICLER Afp
AS NAJAVIO VELIKU VIJEST

Zna se do kada će Benzema igrati za Real, presudilo je nepisano pravilo, već je poznat i njegov nasljednik

Francuza ove sezone očekuje još minimalno polufinale Lige prvaka i finale Copa del Reya
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 19. travanj 2023. 19:07

Francuski strijelac Karim Benzema obnovit će ugovor s Real Madridom na još jednu sezonu, do 2024. godine, javlja španjolski AS.

Tako je kraljevski klub potvrdio svoje nepisano pravilo prema kojem se njihovim osvajačima Zlatne lopte automatski obnavlja ugovor.

Sljedeća sezone bit će posljednja u bijelom dresu za 36-godišnjeg napadača, koji je svjestan činjenice da su Realu potrebna pojačanja u napadačkom dijelu momčadi. Na ljeto će se klubu priključiti i mladi talentirani napadač Endrick. Brazilca je Real platio 35 milijuna eura fiksne odštete uz 25 milijuna eura potencijalnih bonusa.

image

Karim Benzema i Carlo Ancelotti

GLYN KIRK Afp

Očekuje se da će Benzema nastaviti suradnju s Real Madridom i kada završi igračku karijeru. Francuza je Florentino Perez doveo u Real 2009. godine, a od ove sezone proglašen je i kapetanom momčadi.

Uz pet trofeja Lige prvaka, Benzema je osvojio LaLigu (četiri puta), Copa del Rey (dva puta), Španjolski superkup (četiri puta), UEFA Superkup (četiri puta) i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo (pet puta). Njegova 24 trofeja s klubom stavljaju ga na drugo mjesto iza Marcela (25), koji je jedini u povijesti Real Madrida osvojio više.

Benzemu još ove sezone očekuje minimalno polufinale Lige prvaka i finale Copa del Reya s kojima bi mogao potencijalno prestići Brazilca.

Linker
24. travanj 2024 09:45