Frenkie de Jong i Luka Modrić

 FAYEZ NURELDINE Afp
POSEBNA INSPIRACIJA

Zvijezda Barcelone uoči spektakla na Bernabeuu: ‘Modrić je svima nadahnuće‘

‘I dalje je jedan od najboljih na svijetu. Volim ga gledati‘, nahvalio je kapetana Vatrenih
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 15. listopad 2022. 12:38

Nizozemski je reprezentativac Frenkie de Jong u projekciji ove sezone vjerojatno drugačije zamišljao prezentacije Barcelone, ali i svoju ulogu u njima. Po vokaciji središnji veznjak, de Jong je odigrao svega deset utakmica, a u tri je nastupio kao obrambeni igrač, odnosno – stoper!?

Uoči nedjeljnog gostovanja u Madridu protiv Reala, de Jong je dao intervju za televiziju španjolske La Lige.

- Nakon utakmice s Interom (3-3) razočaranje u svlačionici bilo je veliko. Ali, moramo promijeniti raspoloženje. Pred nama je El Clasico i prilika da dokažemo kako smo još uvijek dobra momčad. Međutim i Realu dobro ide. Mislim da još nisu izgubili ove sezone – konstatirao je de Jong.

Sraz protiv Modrića za Nizozemca je posebna inspiracija...

- On je svima nadahnuće. Njegova predanost i strast prema igri održavaju ga pri vrhu. Koliko Modrić ima godina? 35? 36? Ili 37? Nebitno. I dalje je jedan od najboljih na svijetu. Volim ga gledati.

Prošli je El Clasico u Madridu protekao u dominaciji Barcelone. Katalonci su iznenađujuće slavili 4-0! No, tom je prigodom izostao najbolji strijelac Reala, Karim Benzema (zbog ozljede). Španjolski mediji ističu kako ovoga puta nadmetanje ponajboljih središnjih napadača neće izostati: Benzema vs. Lewandowski!

- Vjerujem da će navijači uživati. Lewandowski protiv Benzeme! Uvjeren sam da ćemo i ovoga puta slaviti. Bit će teško, ali možemo ih ponovno dobiti 4-0. Zašto ne?

De Jong je iskoristio priliku kako bi demantirao medije koji su isticali njegovo nezadovoljstvo što ga trener Barcelone Xavi Hernandez umjesto u vezni red postavlja u obranu.

- Ja sam primarno vezni igrač, ali ako trener želi da igram u zadnjoj liniji, nema problema. Igrat ću stopera!

Linker
26. travanj 2024 17:07