Rafa Mir

 ROBER SOLSONA/CONTACTOPHOTO/PROFIMEDIA
NOGOMETAŠ NA SUDU

Zvijezda Valencije optužena za silovanje sasula paljbu: ‘Ovo je dokaz jednosmjerne i pristrane istrage‘

Obrana nogometaša poziva se na izvješće lokalne policije. Civilna garda ga očito zanemaruje
Piše: SNObjavljeno: 07. rujan 2024. 23:29

Nogometaš Valencije Rafa Mir pojavio se na sudu nakon optužbe za silovanje, zanijekao zločin i iznio niz optužbi da se protiv njega vodi, kako kaže, pristrana i jednosmjerna istraga.

Obrana nogometaša poziva se na izvješće lokalne policije koja je izašla na mjesto navodnog zločina, a u kojemu piše kako je jedna od djevojaka, koja je prisustvovala zbivanjima, ustvrdila kako je navodna žrtva pristala otići u kupaonicu s Rafom Mirom. Kasnije je mlada djevojka rekla nogometašu da se zaustavi, što je on navodno i učinio.

"Pristala je otići s njime u kupaonicu gdje su postali intimni i Rafa Mir joj je stavio nekoliko prstiju u vaginu. Rekla mu je da prestane, a on ju je poslušao i vratili su se do bazena", navodi se u prvom izvješću lokalne policije, pišu španjolski mediji.

image

Rafa Mir

ROBER SOLSONA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Španjolska Civilna garda, s ciljem dokazivanja igračeve krivice, ne "priznaje" to izvješće, a upravo je ono temelj igračeve obrane. Nogometaš zahtijeva i poziva da se ovo svjedočenje ocijeni i optužuje Civilnu gardu da ga je ignorirala.

"Gore navedeno je dokaz pristrane i jednosmjerne istrage Civilne garde", izjavio je igračev odvjetnik.

Podsjetimo, Rafa Mir je uhićen, a dva dana kasnije pušten da se brani sa slobode. Valencia mu je dala nekoliko dana da se fokusira na slučaj, no nitko ne može biti siguran koliko će on potrajati...

Linker
08. rujan 2024 02:27