Ansu Fati

 OSCAR DEL POZO Afp
JAVNO PROZVAO TRENERA

Zvijezda zarađuje milijune, a otac se boji da ne završi na ulici: ‘Ako se nešto ne promijeni, mijenjaj klub!‘

Mladom je superstaru Barcelone takav istup zasmetao jer je navodno prilično sramežljiv
Piše: SNObjavljeno: 30. ožujak 2023. 13:40

Barcelonin wunderkind Ansu Fati (20) ostao je neugodno iznenađen javnim istupom svoga oca u trenucima dok se Blaugrana nalazi na pripremnome Cadena kupu.

Njegov otac Bori Fati otvoreno je prozvao trenera i legendu Barce Xavija Hernandeza, a mladoj je zvijezdi takav eskces prilično zasmetao, kako izvještava Mundo Deportivo. I to ne zato što mu je otac uznemiren aktualnom situacijom i činjenicom da nije standardan prvotimac u Xavijevim zamislima, već stoga što je Fati jr. navodno prilično sramežljiv te se ne voli ni na koji način isticati.

Čini se da Ansu ovih dana nije nimalo sretan na Camp Nouu. Taktička promjena koju je uveo Xavi, s četvoricom veznjaka u početnome sastavu, ne daje mu dovoljnu minutažu u ulozi krilnog napadača. No, bez obzira na spomenute poteškoće, njegova je nedavna izjava ukazala na pozitivan stav unatoč svemu:

image

Ansu Fati

PAU BARRENA Afp

- Sada sam sto posto fokusiran na nogomet. Nadam se da ću iskoristiti sve svoje prilike i golovima potvrditi kvalitetu, jer to je ono što definira sjajne napadače.

Otac revoltiran i razočaran

Otac Bori Fati, kako je navedeno, ipak teže podnosi činjenicu da mu sin sjedi na klupi:

- Zašto mu trener ne daje priliku? Ansu se nikada nije ljutio na Xavija, on mu je zapravo oduvijek bio uzor. Ljut sam kao otac i smeta mi što ima toliko malu minutažu.

Na kraju je dodao:

- Rekao sam mu: sine, ako se situacija ne promijeni, mijenjaj klub! Ansu se s time nije složio i odgovorio mi je da nisam u pravu. Ja sam svejedno i dalje ljut te više ne namjeravam dolaziti na Camp Nou.

image

Ansu Fati

PAU BARRENA Afp

Mundo Deportivo otkriva da se Bori Fati kao glava obitelji zapravo najviše boji da ne ostane bez gomile novca koju zarađuje talentirani Barcin nogometaš:

"On je stigao u Španjolsku iz Gvineje tražeći posao u vrlo nepovoljnim vremenima. Dobio je mjesto vozača kamiona za smeće u Marinaledi, zahvaljujući gradonačelniku Sánchezu Gordillu. Svojedobno je čak i spavao na ulici kako bi uštedio i poslao novac svojoj obitelji. Srećom, tada se Ansu počeo isticati na treninzima i uskoro je eksplodirao kao meteor. Zbog toga Bori pati, jer kad njegov sin dosegne vrh, boji se da će mu karijera propasti. Zbog toga je došlo do ovakvog neugodnog javnog istupa."

Svijetla budućnost obitelji Fati

Ipak, takva je reakcija zatekla čelnike Barcelone jer Ansu Fati ima ugovor kojim zarađuje 10 milijuna eura po sezoni pa se može reći da je odavno osigurao egzistenciju.

Njega bi, također, mnogi europski velikani rado vidjeli u svojim redovima. U dresu Barcelone već je odigrao 96 utakmica i postigao 25 golova, a samo ove sezone šest je puta zatresao mrežu u 38 dvoboja.

Linker
26. travanj 2024 00:26