Koundeov trenutak ludila

 SCREENSHOT: REDDIT
PRAVILNIK JE JASAN

Zvijezdi idućeg Dinamovog suparnika zbog trenutka ludosti prijeti drakonska kazna: ‘Bio je to divljački napad‘

Igrač Seville nasjeo je na ‘foru‘ i mogao bi zbog toga platiti vrlo skupu cijenu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. prosinac 2021. 08:56

Bio je na meti velikih klubova prošlog ljeta, transfer u Chelsea činio se izglednim, no na kraju je Jules Kounde ipak ostao u Sevilli. Ovaj 23-godišnji francuski branič koji može pokriti stopersku i bekovsku poziciju na desnoj strani neće napustiti andaluzijski klub za manje od 100 milijuna eura, barem se tako nadaju u Sevilli.

No, morat će ubuduće pripaziti i na svoje ponašanje, jer s ispadima poput onog u utorak cijena može i pasti. Očito Kounde ima kratak fitilj, lako se zapali i pritom ne razmišlja previše o posljedicama, a to je pokazao i u derbiju s Barcelonom.

Branič koji će u dvobojima Europske lige s Dinamom čuvati Mislava Oršića i Brunu Petkovića dozvolio je da ga Jordi Alba isprovocira, nasjeo je na 'foru' i mogao bi zbog toga platiti vrlo skupu cijenu. Alba ga je dvaput lagano odgurnuo kad je lopta otišla u aut, a nervozni Kounde pogodio ga je loptom u glavu.

Točnije, prvo u rame, pa onda u lice. Alba u toj situaciji nije bio nevinašce, pokazao je zavidne glumačke sposobnosti, no profesionalni nogometaš jednostavno si ne smije dozvoliti 'žutu minutu' kakva se dogodila Koundeu.

Koundeovu reakciju za crveni karton pogledajte OVDJE.

- Kounde je izvršio čin agresije i divljački napad, za što može biti kažnjen zabranom igranja od četiri do čak 12 utakmica – rekao je bivši španjolski sudac Iturralde Gonzalez, danas stručni komentator Asa.

Sudac Carlos Del Cerro Grande u zapisnik je unio sljedeće:

''Igrač Seville s brojem 23 isključen je jer je nasilno bacio loptu u lice suparniku dok je bio prekid igre. Udareni igrač Barcelone nije trebao liječničku pomoć."

Disciplinski pravilnik je jasan:

"Divljačko napadanje suparnika, čak i ako ga se tako ne ozljedi, dok traje prekid igre ili se napad dogodi na drugom kraju terena dok traje igra te ne utječe na njen tijek, bit će kažnjeno suspenzijom od četiri do 12 utakmica''.

Dakle, najmanje četiri utakmice propustit će Kounde, a trener Julen Lopetegui morat će pronaći neka druga obrambena rješenja.

Linker
28. travanj 2024 16:05