REUTERS/David Mdzinarishvili
PRAVI SRETNIK

PRIMJER NESTVARNE SREĆE: S DVIJE KUNE POSTAO MILIJUNAŠ Zaista je nevjerojatno što je sretnik uspio pogoditi i koliko je drame i preokreta 'preživio'

Piše: Matej KalemObjavljeno: 15. studeni 2016. 15:19

Anonimnom kladitelju iz Coventryja prošlog je vikenda 'pala sjekira u med'.

Šetajući centrom grada, u džepu je našao 25 penija (2,17 kuna), ugledao poslovnicu kladionice Paddy Power i odlučio okušati sreću.

Od ponude kvalifikacijskih utakmica i nižih engleskih te drugih liga izabrao je 11 utakmica na kojima je prognozirao pobjednika i da će na utakmicama pasti više od 2 gola.

Započelo je po njega vrlo 'čupavo'. Već na prvom paru bilo je dosta neizvjesno. Prošli petak Armenija je u Erevanu do 50. minute gubila od Crne Gore 2:0, ali junački se borila i uspjela je naizgled nemoguće. U trećoj minuti sudačke nadoknade zabila je za potpuni preokret i pobjedu od 3:2 u trenucima kad je naš kladitelj čupao kosu.

Francuska je, primjerice, gubila od Švedske 1:0, ali preokrenula je utakmicu i pobijedila 2:1.

Međutim, to bi palo u vodu da Joshua King tri minute prije kraja nije zabio počasni pogodak za Norvešku na gostovanju u Češkoj u porazu 2:1. Nakon što je preživio kvalifikacije, čekao je još šest utakmica engleskih nižih liga, a ni tu nije moglo proći bez drame. Port Vale je kod kuće do 75. minute gubio od Fleetwooda 1:0, ali tri minute prije kraja uspio je preokrenuti i pobijediti 2:1.

U teškoj situaciji bio je Plymouth na gostovanju kod Crewea. Domaćin je poveo 1:0 i imao priliku za 2:0 iz kaznenog udarca, ali promašio ga je i izgubio 2:1. Gubio je i Cambridge kod Crawleyja 1:0, ali na kraju je pobijedio 3:1.

Kako bilo, na kraju je sretni kladitelj uz puno živciranja pogodio sve što je odigrao i zatražio svoj dobitak. Svota je impresivna, a riječ je o 1.8 milijuna kuna (205.000 funti). Što reći, nego svaka čast.

---------------------------------------------------------------

Oklade koje su mu promijenile život:

Armenija - Crna Gora, pobjeda domaćina i više od 2 gola (3:2)

Francuska - Švedska, pobjeda domaćina i više od 2 gola (2:1)

Češka - Norveška, pobjeda domaćina i više od 2 gola (2:1)

Danska - Kazahstan, pobjeda domaćina i više od 2 gola (4:1)

Sjeverna Irska - Azebajdžan, pobjeda domaćina i više od 2 gola (4:0)

Milwall - Bristol Rovers, pobjeda domaćina i više od 2 gola (4:0)

Port Vale - Fleetwood Town, pobjeda domaćina i više od 2 gola (2:1)

Blackpool - Notts County, pobjeda domaćina i više od 2 gola (4:0)

Colchester - Leyton Orient, pobjeda gosta i više od 2 gola (0:3)

Crawley Town - Cambridge, pobjeda gosta i više od 2 gola (1:3)

Crewe - Plymouth, pobjeda gosta i više od 2 gola (1:2)

Ukupni tečaj: 820729.24

"Prošli tjedan bio je loš za nas. Pobjeda Donalda Trumpa na izborima koštala nas je milijune, a sol na ranu utrljao nam je anonimni kladitelj. Ne znam točno gdje je Armenija, ali nadam se da će otići osobno zahvaliti dečkima iz zemlje koju ni ne znamo gdje se nalazi", poručili su iz Paddy Powera.

Linker
17. svibanj 2024 15:54