Philippe Coutinho
 CHRISTOF STACHE
POSAO JE VEĆ KRENUO

Projekt koji će ‘pokoriti Europu‘ još nema trenera, ali već ima prvo pojačanje

Ako je suditi prema poslu koji je krenuo, novi su vlasnici zamislili ozbiljan projekt.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. svibanj 2020. 20:45

Postalo je jasno tko će biti prvi dovedeni igrač na St. James‘ Park jednom kada klub koji na njemu igra postane vlasništvo bogatih Arapa. Princ dovodi Philippea Coutinha iz Barcelone. Za cijenu se ionako ne pita, kao što se ne pita ni Bayern, gdje je Brazilac na posudbi nominalno do 30. lipnja.

Coutinho je, podsjetit ćemo, želja svih onih koji bi od njega sljedeće sezone mogli imati interesa. Trener u Barceloni, Quique Setien ne bi imao ništa protiv njegova ostanka u klubu. Pače, želi mu dati priliku budući da bi se u njegovu filozofiju možda i uklopio. Trener u Bayernu, Hansi Flick, također nema ništa protiv njegova ostanka na novoj jednogodišnjoj posudbi, za koju postoje formalni uvjeti. Bavarci nemaju baš sad odmah novac za otkupnu klauzulu, ali bi mogli nadodati još pokoji milijun eura za novu privremenu suradnju.

Još dva stratega nemaju ništa protiv toga da Coutinho sljedeće godine igra za njih. Mauricio Pochettino ili Rafael Benitez. Jer, jasno je da će Newcastle po dolasku arapskih vlasnika povesti netko od njih dvojice. Kako javlja španjolski Mundo Deportivo, uprava kluba saznala je od obojice trenera da se s igračem može krenuti u pregovore, pa su pregovori stoga već i počeli. Navodno su i Pochettino i Benitez zainteresirani za Coutinha pa se prije imena novog trenera već zna koga će (ili jedan ili drugi) najprije dovesti.

Linker
26. travanj 2024 18:36