IDE IM SAMO U CRTIĆU

Prokletstvo čuvene reklame: Svi Nikeovi junaci su doživjeli veliki potop u Brazilu!

Piše: Karlo TašlerObjavljeno: 10. srpanj 2014. 18:11

Neposredno prije Svjetskog prvenstva u Brazilu Nike je plasirao reklamu za kopačke u kojoj glavni junaci spašavaju nogomet kakav poznajemo igrajući protiv savršenih klonova.

Neymar, Ronaldo, Rooney i ostatak ekipe tada sa stilom pobjeđuju te vraćaju nogometu strast i emociju.

Međutim, sudeći po tome kako su glavni likovi reklame prošli na Svjetskom prvenstvu, dojam je da ne bi pobijedili Honduras, a kamoli nepobjedive klonove.

Najbolji igrač svijeta Cristiano Ronaldo zabio je tek jedan gol tako da je po toj računici na prvenstvu imao tri puta više frizura nego golova. Davidu Luizu definitivno bi bilo bolje da je ljeto proveo u frizerskom salonu i skupio neki bakšiš od friziranja nego da se sramotio pred svojim navijačima dok je Njemačka gazila njegovu momčad 7:1. Neymar, drugi Brazilac iz reklame, taktički je propustio masakar u Belo Horizonteu te je u zadnji tren uzeo bolovanje zbog problema s leđima.

Nadalje, tradicionalno loše prvenstvo odigrao je "ribar" Wayne Rooney, dok je Andres Iniesta došao u Brazil kao aktualni prvak svijeta, a počeo se pakirati za povratni let već nakon dvije utakmice.

Franck Ribery dobio je produženi godišnji zbog ozljede tako da Brazil nije ni vidio, a Švedska Zlatana Ibrahimovića nije se ni plasirala na Mundijal pa je Zlatan mogao cijelo ljeto nesmetano prodavati knjige na štandovima.

Jedini glumac iz reklame koji je napustio Brazil uzdignute glave je Tim Howard, koji će ostati zabilježen u povijesti mundijala kao golman koji je u jednoj utakmici skupio najviše obrana, njih 15.

Vjerujemo da će Nike za iduću reklamu angažirati barem ponekog Nijemca - s njima se teško može promašiti.

Linker
30. travanj 2024 21:36