Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
ZA NJEGA NEMA DILEME

PROSINEČKI ZA SN ANALIZIRA 'NEVJEROJATAN SCENARIJ' - ODLAZAK KEKA U BEOGRAD 'Tamo vlada posvemašnje rasulo, a ako ne uzmu naslov, nastat će - kaos'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. svibanj 2017. 15:18

Dakle, vidjeli smo što su pisali srpski mediji oko mogućeg ljetnog angažmana Matjaža Keka u Crvenoj zvezdi, vidjeli smo i kakve su reakcije iz Rijeke. Jučer smo stoga malo virnuli u srpske medije koji ponavljaju da je Kek i dalje prva opcija, ali da se pojavio i konkurent, Talijan Andrea Stramaccioni, u čiju se akciju dovođenja uključio bivši trener kluba s Marakane, Walter Zenga.

Nećemo špekulirati, nema potrebe, mnogo puta se u nogometnim transferima pokazalo da ono što je izgledalo nemoguće postane moguće i obratno.

Pitanje jest bi li Keku bilo pametno preuzeti Zvezdu? Ako s Rijekom osvoji naslov prvaka, čeka ga slava, kvalifikacije za Ligu prvaka, novi zanos i izazov. Zašto bi onda krenuo put Beograda u klub u kojem vlada, ako vidimo iz tamošnjih medija, posvemašnje rasulo, gdje su se nagomilali dugovi, gdje je vrlo moguće da se ove sezone neće uzeti naslov te će nakon takvog raspleta nastati - kaos. Konačno, Kek bi mogao dobiti mnogo bolje ponude ako s Neverom s Kvarnera donese povijesni trofej na Rujevicu. Naši izvori iz Srbije nam kažu “bio bi lud da ode u Zvezdu”. Međutim, isti izvori tvrde da ako ga Zvezda želi, može si ga priuštiti, tu se misli na financijsku stranu.

Nadalje, ono što zbunjuje činjenica je da Kek još nije produljio ugovor s Rijekom, ugovor kojeg je dogovorio prije gotovo godinu i pol dana!? Na upit “zašto” nitko ne nudi konkretan odgovor, što otvara prostor špekulacijama i razmišljanju da Kekov ostanak u Rijeci zapravo ovisi o raspletu ove sezone...

Kako god, jučer smo nazvali izbornika Azerbajdžana Roberta Prosinečkog koji je, kao što znamo, bio trener Crvene zvezde. Evo što nam je kazao Veliki Žuti...

- Gledajte, možemo mi pričati što god hoćemo, analizirati unutarnje događaje, ali Crvena zvezda je veliki klub. Jasno je da u ovom trenutku ne znam što se događa tamo, ali Zvezda uvijek ima najviše ambicije. Naravno da je biti trener takvog kluba teško, ali teško je svugdje, vjerujte. Bio sam trener Zvezde, pa neke stvari ipak znam. Da, možda je tamo teže nego negdje drugdje, jer su očekivanja jako velika, a pitanje je ima li uvijek trener za njihovo ostvarenje adekvatnu momčad - kaže Prosinečki.

BAKU, AZERBAIJAN - MARCH 26:  Robert Prosinecki, head coach of Azerbaijan reacts during the FIFA 2018 World Cup Qualifing Group C between Azerbaijan and Germany at Tofiq Bahramov Stadium on March 26, 2017 in Baku, .  (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Pitamo Velikog Žutog bi li Matjaž Kek, ako slučajno dođe do transfera, mogao napraviti nešto u Zvezdi, bi li Slovenac mogao ispuniti njihova uvijek velika očekivanja?

- Dakle, Matjaž Kek je u Hrvatskoj dobio dobru momčad! Rijeka je dobra momčad... Sad kažem, ne znam kakva je Zvezdina momčad, kako kod njih sve to funkcionira. Kažem vam samo jedno... Kek nije loše izabrao kad je izabrao Rijeku. Naravno, radi se o treneru koji je svakako napravio uspjeh s klubom s Rujevice, ali budimo realni i ustvrdimo da je to napravio s zaista dobrom, OK momčadi, je l’ tako?

Prosinečki će zaključiti tu temu...

- Ako bi Kek preuzeo Zvezdu, bilo bi mnogo teže napraviti uspjeh koji je dostigao s Rijekom! Čitam da je sad Zvezda u panici, trener je dao ostavku, prvenstvo im visi... To su sve problemi... Ako Partizan na kraju bude prvi, tko zna kako će situacija izgledati na kraju sezone. No, naravno, trenerski posao je takav, ne možeš uvijek dobiti ono najbolje, ponekad dobiješ nešto što nije dobro - zaključio je Prosinečki.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
19. svibanj 2024 09:04