REUTERS
DOSTA JE BILO IGRE SKRIVAČA

PROTIVNIK KOJEGA SANJA CIJELA HRVATSKA NAPOKON OTKRIVA SVOJE KARTE Dalićev 'špijun' i bivši Vatreni za SN otkriva: 'Sad ćemo vidjeti koliko vrijede!'

OGNJEN VUKOJEVIĆ Dalićev skaut za Nigerijce nakon njihove pripremne utakmice s DR Kongom
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 31. svibanj 2018. 16:12

Nigerija je protiv DR Konga u prvoj pripremnoj utakmici za SP odigrala 1:1. Nije neki rezultat, ali nisu Nigerijci nešto previše uzbuđeni. Bila je to utakmica u kojoj je izbornik Gernot Rohr čuvao dobar dio glavnih igrača, priznao je to i sam nakon dvoboja.

- Ovaj je susret bio dobra prilika da vidim igrače koje dosad nisam puno vidio. Kongo je igrao s dobrom momčadi, pa je ovo bio izvrstan test. Mladi igrači igrali su jako dobro, zabili smo sjajan gol, mogli smo još koji, na kraju smo ga primili - rekao je izbornik Rohr.

Prirodna špica

A novo je ime Simeon Nwankwo. Napadač Crotonea nije mladić, ima 26 godina, ali protiv DR Konga debitirao je u nacionalnoj momčadi. I svi ga hvale, kažu Nigerijci da je odigrao odličnu utakmicu, bio opasan, u nekoliko prilika, ali nije uspio zabiti. No, svi se slažu da je zaslužio mjesto na konačnom popisu za Rusiju, da je ugodno iznenadio.

- Zadovoljan sam kako je Simmy odigrao, on je prirodna špica - rekao je izbornik o napadaču koji je zabio sedam golova u Seriji A u netom završenoj sezoni. On je, pak, sam kazao:

- Nisam razočaran što nisam zabio, ne možeš u nogometu uvijek zabiti. Odigrali smo dobru utakmicu, ali u idućim susretima ima još dosta mjesta za napredak - tvrdi Simeon Nwankwo.

Može li on biti svojevrsno iznenađenje za Hrvatsku? Ognjen Vukojević, Dalićev skaut za Nigeriju nije iznenađen, gledao je utakmicu Nigerije i Konga i “analizirao” i Nwankwoa.

- Pravi afrički igrač. Brz, agilan, okomit, vrlo zanimljiv - reći će Vukojević, koji ne želi ovu utakmicu uzimati kao “šprancu” za konačne zaključke.

- Bila je to ona prava trening-utakmica, gdje je izbornik isprobavao igrače koji dosad nisu imali puno prilika, da vidi može li netko iz drugog plana uletjeti u glavne uloge. Ono pravo bit će u subotu na Wembleyju te idućeg tjedna u Beču. Nigerija prvo igra protiv Engleske, a onda protiv Češke, to je njima utakmica u kojoj će im Česi glumiti Hrvatsku, kao što će nama Senegal glumiti Nigeriju. Ali mene posebno zanima ova utakmica u Londonu, tu će već mnogo toga biti jasnije, želim vidjeti kako će Nigerija, koja ima dosta igrača koji igraju ili su igrali u Premiershipu, parirati trkački i igrački Englezima. Hoće li možda dominirati ili će ipak Englezi biti dominantni. Taj će susret dati puno više odgovora no što je dala ova utakmica s Kongom - kaže Vukojević koji detalje ipak čuva za sebe.

- Vidljivo je da izbornik Rohr još ima nekoliko dvojbi, da nije siguran tko će mu biti vratar, tko će igrati na dvije bočne pozicije. Ali, neću sad ulaziti u dublje analize, o Nigeriji ćemo znati sve, naravno, prvo ću sa svime upoznati izbornika, on će imati sve informacije.

Nije baš hendikep

Još jedno pitanje za Vukojevića, otpao je taj Moses Simon, koliko je to hendikep za Nigeriju, čak i oni sami kažu da će im puno nedostajati?

- Dobar igrač, ali mislim da nije to baš takav hendikep. On je u krugu 15-16 igrača, nedostajat će im u širini kadra i rješenja, ali nije netko zbog koga će Rohr morati raditi velike pretumbacije i kojega ne mogu nadomjestiti.

Dakle, pravi test bit će Engleska na Wembleyju.

- Siguran sam da će momčad odigrati bolje protiv Engleske, no što je sad protiv Konga. Tu ću staviti i igrače koje nisam koristio u ovoj prvoj utakmici - potvrdio je izbornik Gernot Rohr.

Pravi ispit

I sami igrači najavljuju Wembley kao glavni test, iako će generalka biti ona protiv Češke. Branič William Troost-Ekong tvrdi kako će se u toj utakmici vidjeti gdje se sad nalazi Nigerija.

- Prava utakmica, pravi ispit za nas. Moramo biti pravi, pokazati se na Wembleyju u pravom svjetlu - rekao je Troost-Ekong i dodao:

- Imamo u Engleskoj puno navijača, sigurno ćemo imati podršku, bit će nam poseban gušt igrati taj dvoboj. Nema sumnje, Engleska je idealan protivnik prije SP-a. Možda ćemo i griješiti, jer još nismo u punoj formi, ali sigurno ćemo moći izvući neke pouke i dobiti odgovore. Jedva čekamo tu utakmicu.

Linker
27. travanj 2024 16:52