Twitter: Legia
HRVATSKA KOLONIJA

PRVA SLIKA S NOVIM DRESOM Dva bivša dinamovca otvorila nova poglavlja u karijeri: Eduardo da Silva i Domagoj Antolić predstavljeni u Legiji!

MODRI PUT Nakon Antolića, Jozak u varšavski klub doveo još jednog negdašnjeg dinamovca
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. siječanj 2018. 14:34

Eduardo da Silva (34) karijeru će nastaviti u varšavskoj Legiji, baš kao što su Sportske novosti u jučerašnjem broju i ekskluzivno donijele. Klub koji trenira Romeo Jozak u utorak je doveo Dinamova kapetana Domagoja Antolića, a dan kasnije u Varšavu je doputovao i Eduardo.

Bivši Dinamov dvojca danas je i službeno predstavljen javnosti.

Hrvatski je Brazilac obavio liječnički pregled i potpisao ugovor s Legijom, koja je nakon 21. odigranog kola vodeća na ljestvici sa 38 bodova, dva više od Lecha, Gornika i Jagiellonije.

Vijest o dolasku Eduarda u srijedu je odjeknula poput bombe u poljskim medijima, Dudu je predstavljen kao velika zvijezda hrvatskog nogometa, a sve se “zakuhalo” kad je predsjednik Legije, Dariusz Mioduski, u prijepodnevnim satima srijede na svom Twiter profilu objavio tajanstvenu poruku:

- Uskoro ću iznenaditi sve naše navijače. Nadam se da će vam se iznenađenje svidjeti!

Poljskim novinarima nije trebalo dugo da shvate kako je riječ o “iznenađenju” koje je bilo aktualno i prošloga tjedna, međutim nakon prvih kontakata nije bio dogovoren sastanak Eduarda i Legijinih čelnika, budući da se u realizaciju posla uključilo previše agenata. No, nakon nekoliko dana situacija se razbistrila, sve je postalo ozbiljno, pa je Eduardo razgovarao s klupskim predsjednikom Mioduskim i trenerom Jozakom i brzo se dogovorio o dolasku u Varšavu...

- Poznajem Eduarda od njegove 15. godine i znao sam da će imati sjajnu karijeru, čak i nakon teške ozljede u Arsenalu. Zahvaljujući čudesnom taletnu, brazilskoj strasti i europskom mentalitetu, Dudu je još uvijek fantastičan napadač, a njegovo iskustvo i glad za golovima trebali bi nam pomoći u utrci za naslovom. K tome, sama njegova pojava u Legiji morala bi biti dodatni poticaj našim igračima u omladinskim kategorijama - rekao je Jozak za službenu stranicu Legije.

Linker
03. svibanj 2024 08:22