TEŽAK PORAZ ARSENALA

Prvaci na krilima Van Persieja pomeli Swansea, Dejan Lovren debitirao pobjedom

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. kolovoz 2013. 17:51

Počela je nova nogometna sezona u engleskoj Premierligi, a u prvom je ogledu Liverpool na svom Anfieldu pobijedio Stoke 1-0. Heroji pobjede su bili Daniel Sturridge i vratar Simon Mignolet.

Prvi je postigao jedini pogodak u 37. minuti, dok je novi vratar u Liverpoolu, Belgijac Mignolet, obranio jedanaesterac u 89. minuti. Jonathan Walters je dobro zapucao, ali je Mignolet fantastično reagirao, te je time sačuvao tri boda na domaćem travnjaku.

Liverpool je apsolutno zaslužio osvajanje ova tri boda jer je bio mnogo bolja momčadi i gostujući je vratar Asmir Begović najzaslužniji što je Stoke doživio tek minimalan poraz. Tresao se i dva puta okvir vratiju gostujuće momčadi, imao je Liverpool još barem tri-četiri sjajne šanse, ali je na kraju Stokeu presudio tek Sturridge koji je sjajno ljevicom opalio s 20-ak metara, u 37. minuti, i pogodio suprotni kut za startno slavlje.



Chance by footballdaily1

Imao je i Stoke dobre prilike - i gosti su jednom pogodili okvir vratiju.

Spomenimo i kako je na tribinama Anfielda bio Luis Suarez, Urugvajac koji zbog suspenzije od prošle sezone nema pravo igranja. No, još je uvijek upitno hoće li Suarez uopće ostati u klubu ili će karijeru nastaviti negdje drugdje.

Nogometaši Arsenala katastrofalno su otvorili novu sezonu u engleskoj Premierligi. Momčad Arsenea Wengera na Emiratesu je s 3-1 poražena od Aston Ville.

Iako su "topnici" sjajno otvorili susret i poveli već u 6. minuti preko Oliviera Girouda, kojem je asistirao Alex Oxlade-Chamberlain, u nastavku su uspjeli prosuti svoju prednost.

Prva je dva gola za Aston Villu zabio belgijski reprezentativac Christian Benteke. Prvog je zabio u 22. minuti glavom pospremivši odbijanac nakon što je Arsenalov vratar Wojciech Szczesny prethodno obranio njegov udarac s bijele točke, a drugi je zabio u 61. minuti ovoga puta uspješno realiziravši najstrožu kaznu. Dok je prvi kazneni udarac opravdano dosuđen nakon prekršaja Szczesnyja na Gabrielu Agbonlahoru, drugi je u najmanju ruku sumnjiv. U šesnaestercu je opet pao Agbonlahor, ali Laurent Koscielny mu je, pokazuje usporena snimka, čisto izbio loptu.

Spomenuti je francuski stoper u 67. minuti zaslužio drugi žuti karton i tako je isključen po čak četvrti put u 89. premierligaškom nastupu. Zanimljivo, "topnici" su zaslužili crveni karton u otvarajućim utakmicama tri od posljednje četiri sezone, (Koscielny 2010. i 2013., te Gervinho 2011.) Unatoč igraču manje Arsenal je žestoko pritiskao gol Aston Ville i otvarao puno prostora u obrani, a jednu takvu priliku u Aston Villi su dočekali i iz kontranapada postigli konačnih 3-1. Strijelac je bio Antonio Luna na asistenciju Andreasa Weimanna.



Arsenal vs Aston Villa 1:2 Benteke by footballdaily1

Everton Nikice Jelavića sezonu je otvorio gostujućim 2-2 remijem kod Norwich Cityja, a hrvatski je napadač igrao do 81. minute. Seamus Coleman je asistirao za prvi (Ross Barkley), a zabio drugi gol Evertona, dok su za Norwich zabili Ricky van Wolfswinkel i Steven Whittaker.

Minimalne gostujuće 1-0 pobjede upisali su Fulham i Southampton. Fulham je slavio protiv Sunderlanda 1-0 golom Pajtima Kasamija, a Southampton protiv WBA-a golom Rickieja Lamberta iz jedanaesterca. Hrvatski stoper Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta za Southampton u svom premierligaškom debiju po ovoljetnom transferu iz Lyona.

Kažimo i da su domaću 2-0 pobjedu upisali igrači West Hama nad novim prvoligašem Cardiffom. Golove za "čekićare" na Upton Parku su zabili Joe Cole i Kevin Nolan.

Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su na Liberty Stadiumu domaći Swansea City 4-1 u srazu prvog kola nove premierligaške sezone.

Po dva su pogotka za prvake zabili Robin van Persie i Danny Welbeck. Van Persie je zabio devet golova u osam posljednjih premierligaških nastupa.

U obranu naslova novi je trener David Moyes krenuo više negoli uspješno: velška je momčad, lani ugodno iznenađenje a ove sezone dodatno ojačana, solidno otvorila utakmicu i pritiskala favorita, no onda je zabljesnuo Robin van Persie.



Swansea vs Manchester United 0:1 van Persie by footballdaily1

OSTALE POGOTKE MANCHESTERA POGLEDAJTE OVDJE!

Ponajbolji strijelac današnjice majstorski je iskoristio dvije pogreške gostujućih obrambenih igrača i u 34. minuti, nakon što mu je dugu loptu odigrao Ryan Giggs: škaricama i desnom nogom zakucao je loptu u mrežu.

Samo dvije minute kasnije novu je smušenost u domaćoj obrani kaznio Danny Welbeck zabivši iz neposredne blizine na dodavanje Antonija Valencije.

Wayne Rooney, čije se ime i dalje spominje u kontekstu transfera u Chelsea, ušao je u igru u 61. minuti i vrlo dobrom igrom pridonio dvama idućim pogocima svoje momčadi. Najprije je u 72. minuti odigrao loptu za Van Persieja koji je samostalno, nakon kraćeg trka u prostor i jednog odgađanja šuta, majstorski pogodio pod gredu svog sunarodnjaka Vorma, da bi u sudačkoj nadoknadi Rooney sjajno proigrao Welbecka koji je atraktivnim prebacivanjem Nizozemca matirao i četvrti put.

Na 3-1 za domaće je smanjilo ovoljetno bjelokošćansko pojačanje iz Vitessea, Wilfried Bony, zabivši vrlo lijepo premierligaški prvijenac pri premierligaškom debiju.

Riječ je o lanjskom kralju strijelaca Eredivisije s 31 golom iz 30 nastupa.

Premierliga, 1. kolo:

Arsenal - Aston Villa 1-3 (Giroud 6 / Benteke 22, 62-11m, Luna 85)

Norwich - Everton 2-2 (Whittaker 51, Van Wolfswinkel 71 / Barkley 61, Coleman 65)

Sunderland - Fulham 0-1 (Kasami 52)

WBA - Southampton 0-1 (Lambert 90-11m)

West Ham - Cardiff 2-0 (Cole 13, Nolan 76)

Liverpool - Stoke 1-0 (Sturridge 37)

Swansea - Manchester United 1-4 (Van Persie 34, 72, Welbeck 36, 90+2 / Bony 82)

Linker
20. rujan 2024 17:31