Drago Sopta / Cropix
ANDREJ KRAMARIĆ

'Prve sezone sam iznenadio i sebe, a onda sam zapao u crnu rupu i ne mogu se izvući'

'Nisam pristao ići na posudbu, jer ako sam se dokazao kao mlađi, ako sam ranije pridonosio, siguran sam da mogu i sad. Želim u Dinamu dobiti priliku'
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. lipanj 2011. 21:40

Kapuljača preko glave, pogled u pod, tako je dečko, koji je za neke bio predodređen da bude veliki 'Plavi 9’ hodao zadnjih godinu dana. Na Rogli mu se, iz nekog razloga, vratio osmijeh.

- Znam da moja situacija nije bajna, ali ne mogu hodati svijetom namršten, moram se malo i smijati - govori dobro raspoloženi Kramarić, ali osmijeh ipak nestane kad pokušavamo analizirati taj njegov status. Sve je točno, bio je najuspješniji strijelac u mlađim kategorijama, veliki talent, točno je i da su neki dobili više prilike od njega. Međutim, iz nekog razloga ne igra ni kod jednog trenera. Možda on nije 'taj’?

- Ne znam, ne mogu ja o tome pričati. I ne znam gdje je zapelo. Krenulo je sjajno one prve sezone, gotovo bih rekao da sam iznenadio sam sebe. I jedno mi je vrijeme išlo dobro, onda sam zapao u neku crnu rupu i ne mogu se izvući iz nje.

I sad je opet na Rogli, na još jednim pripremama. Opet isto, čini se, trenutno nije u najužim kombinacijama, opet će se mučiti da izbori koju minutu.

- Sad me glavni dio sezone neće biti, jer idem na SP U-20 u Kolumbiju. Zato i ne očekujem da ću odjednom dobiti veliku minutažu, ali nekako se nadam da ću iz tog SP-a izvući nešto pozitivno. Istina je, u tih mjesec i pol dana, možda će se dodatno zaboraviti na mene, ali želim veliki rezultat s tom reprezentacijom, moglo bi se iz toga nešto dobro izroditi.

Po mnogima izabrao je krivi put. Iako i on i njegov otac tvrde da posudba ništa ne bi riješila, da mu ne bi pomogla.

- Nisam pristao ići na posudbu, jer ako sam se dokazao kao mlađi, ako sam ranije pridonosio, siguran sam da mogu i sad. Želim u Dinamu dobiti priliku. Svjestan sam da gubim puno vremena ne igrajući, ali ja sam već pokazao da mogu ovdje igrati značajnu ulogu.

Minutaža ili odlazak?

- Sigurno ću, nastavi li se ovako, morati potražiti sreću negdje drugdje, krenuti drugim putem.

Linker
22. rujan 2024 18:35